Pokrenuta procedura

Otvoren predstečaj u šećeranama Viro

Uprava Sladorane dostavila je sudu popis vjerovnika prema kojem ih je oko 150 s ukupnim potraživanjem od oko 600 milijuna kuna, no pravo stanje utvrdit će povjerenik stečajne nagodbe
 HANZA MEDIA

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečaj u tvrtki Sladorana tvornica šećera, koja obuhvaća virovitičku i županjsku šećeranu, te zakazao za 21. travnja iduće godine ročište na kojem će se odlučivati o planu restrukturiranja Sladorane.

Prijedlog plana restrukturiranja sačinila je Uprava Sladorane tvornice šećera koja je prije mjesec dana i zatražila otvaranje predstečaja zbog dugotrajne blokade računa. U planu se traži potpora vjerovnika za nastavak poslovanja Sladorane, a prijedlogom preustroja vjerovnicima je predloženo pretvaranje 50 posto duga u kapital tvrtke dok bi ostatak duga bio otpisan (90 posto) i jednokratno isplaćen nakon osam godina. Iz ovako sročene ponude Uprava Sladorane izuzela je razlučne vjerovnike koje bi isplatila u cijelosti.

U odluci suda poziva se vjerovnike da do 15. prosinca prijave potraživanja prema Sladorani. Zatraživši otvaranje predstečaja, Uprava Sladorane dostavila je sudu popis vjerovnika prema kojem ih je oko 150 s ukupnim potraživanjem od oko 600 milijuna kuna, no pravo stanje utvrdit će povjerenik stečajne nagodbe Ivan Kurečić čije je imenovanje također dio odluke Trgovačkog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:51