ANDY LYONS Afp
NOVI VELIKI PROJEKT

Raste LeBronovo carstvo: ‘Kralj‘ James uskoro kreće u kupnju NBA kluba?

‘Moj cilj je posjedovati NBA tim. Imam toliko toga za dati igri‘, govorio je još prošle godine
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. studeni 2021. 18:03

LeBron James još uvijek pripada krugu elitnih igrača NBA lige, ali treninzi i utakmice već davno nisu jedino čime se bavi. King James nikada nije skrivao ni sklonost prema velikim poslovnim projektima. Pittsburgh Penguins iz NHL-a tako su objavili da je Fenway Sports Group, u kojem je James partner, postigla dogovor o kupnji kontrolnog udjela kluba. FSG već posjeduje dionice u Boston Red Soxima, te u Liverpoolu.

No, Dan Primack iz Axiosa izvijestio je da FSG planira kupiti NBA momčad, i to odmah nakon što završi s kupovinom Penguinsa. Primack dodaje da će FSG ciljanu franšizu pokušati pronaći već sljedeće godine. Kolektivni ugovor NBA lige općenito sprječava aktivne igrače da posjeduju dijelove bilo NBA ili WNBA kluba. No, postoji članak koji kaže da je moguće "vlasništvo nad vrijednosnim papirima kojima se javno trguje, a koji čine manje od pet posto vlasničkog udjela u tvrtki ili subjektu koji izravno ili neizravno posjeduje NBA momčad". Osim toga, s obzirom na to da proces kupnje može potrajati i dvije godine, uskoro bi 37-godišnji James mogao lako biti umirovljen do trenutka kada FSG grupacija doista kupi NBA momčad.

James je inače znao otvoreno govoriti o tome da želi biti vlasnik NBA kluba.

"Da, uvijek sam to govorio", rekao je prošlog ožujka, za ESPN. "Moj cilj je posjedovati momčad, posjedovati NBA tim. Imam toliko toga za dati igri. Znam što je potrebno za pobjedu na ovoj razini. Poznajem talent. Znam i voditi posao. I tako, to je moj cilj. Moj cilj je posjedovati NBA franšizu i to će se dogoditi."

Linker
24. travanj 2024 14:29