VARAŽDINSKI ŽUPAN

Čačić: Ovo što se sada radi je čista kamilica. Financije nisu razlog što se ne ide u strože mjere

Čačić je rekao da sve što se sada radi je ništa, čista kamilica, potpuno beznačajno i da neće dovesti ni do čega
Radimir Čačić
 Bruno Konjević/Cropix

Radimir Čačić, varaždinski župan, gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a, rekao je da ga zabrinjava nagli rast hospitaliziranih i osoba na respiratoru.

- Prije mjesec dana na bolničkom liječenju imali smo četiri osobe, a danas ih imamo 117. Prije 11 dana na respiratoru nismo imali niti jednu osobu, a danas ih je 15, rekao je.

Istaknuo je i da se zauzima za strože mjere.

- Ulazimo u jesen koja znači zatvoreni prostor u kojem se okuplja puno ljudi. Mi ne možemo provoditi kontrolu 500-tinjak objekata s pet inspektora. Od nekoliko tisuća inspektorskih izvida imamo 10-ak kazni, rekao je.

'U tvrtke će spontano ući virus'

Čačić je rekao da sve što se sada radi je ništa, čista kamilica, potpuno beznačajno i da neće dovesti ni do čega.

- Nažalost nemam ovlasti da zabranim rad ugostiteljskim objektima, to može samo vlada. Ako se to ne dogodi, nama će u tvrtke spontano ući virus i imat ćemo lockdown jer razina širenja koju imamo garantira obustavu rada u tvrtkama, rekao je te dodao da nisu financije razlog što se ne ide u strože mjere već politika.

Istaknuo je i da je Međimurje, koje je u ovom trenutku najgore, po brojevima prešlo Češku i približilo se Belgiji, a da je Varaždinska županija na razini Češke.

Kad je riječ o respiratorima, Čačić je rekao da su oni najslabija točka ovog sustava.

Rekao je da su iz vlastitih sredstava kupili pet respiratora te da im je uskočio i ministar Vili Beroš.

- U ovom trenutku popunjavamo dva respiratora dnevno. U roku pet dana gotovi smo i s novim kontingentom, zaključio je varaždinski župan za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:08