StoryEditor
AFP
 JED JACOBSOHN
IN MEMORIAM

Umro nezaboravni velikan svjetske košarke! Nakon godina patnje, izgubio je bitku s teškom bolešću

Posljednjih godina bio je u teškom stanju, borio se s Parkinsonovom bolesti te u petak izgubio bitku
Autor: Toma DragičevićObjavljeno: 22. svibanj 2020. 16:59

Nakon duge i teške bolesti u 79. godini preminio je Jerry Sloan, legendarni trener koji je 23 godine vodio Utah Jazz, a karijeru 2011. zaključio s 1319 pobjeda u NBA ligi, čime je na šestom mjestu svih vremena...


"Jerry Sloan uvijek će biti sinonim za Utah Jazz. Zauvijek će biti dio našer organizacije i priključujemo se njegovoj obitelji, prijateljima i navijačima u oplakivanju ovog gubitka. Zahvalni smo mu na svemu što je napravio za grad Salt Lakey City i državu Utah, za desetljeća posvećenosti, lojalnosti i ustrajnosti, koju je donosio našem klubu", stoji u službenoj objavi Jazzera.
Negdašnji igrač Washingtona i Chicaga, gdje mu je umirovljen dres s brojem 4, trenersku je karijeru počeo kao pomoćnik u Bullsima 1978. i samo godinu kasnije postao prvi trener te se tamo zadržao do 1982. U Salt Lake City je Sloan stigao 1985. također kao pomoćnik, da bi šef struke u Jazzerima postao 1988.

image
AFP
GEORGE FREY

Poznat kao trener čvrste ruke, Jerry Sloan je na tandemu John Stockton - Karl Malone izgradio sustav koji mu je 16 godina zaredom donosio plasman u doigravanje, a vrijedi napomenuti da je nakon umirovljenja jednog od najvećih tandema u povijesti lige pronašao novi u Deronu Williamsu i Carlosu Boozeru s kojima je 2007. stigao do finala Zapada te kasnije još dva konferencijska polufinala.


Posljednjih godina je ovaj velikan bio u teškom stanju, borio se s Parkinsonovom bolesti te u petak izgubio najtežu bitku u životu. One na košarkaškom terenu za njega su bile puno lakše, tamo je bio pobjednik i kao igrač i kao trener, dvostruki All-Star na klupi je postao istinska legenda... 

Linker
17. lipanj 2020 09:48