VLADIMIR MARUGOV

Ruskog kralja kobasica likvidirali samostrelom dok je s ljubavnicom bio u sauni, pobjegli u Istru

Automobil kojim su napadači pobjegli s mjesta stravičnog zločina pronađen je nedugo nakon događaja u Istri kod Moskve
Vladimir Marugov
 Social Media/East2west News/Profimedia

Ruski oligarh Vladimir Marugov, kojeg su mediji nazivali i 'Kraljem kobasica', ubijen je u ponedjeljak samostrelom dok se opuštao u sauni u društvu svoje partnerice.

Kako javlja BBC, u saunu su upala dva maskirana napadača, a Marugovljeva partnerica jedva je uspjela pobjeći. Skočila je kroz prozor i uspjela pozvati policiju. Kada su interventne službe stigle na teren, pronašli su Marugovljevo mrtvo tijelo. Pored leša odbačen je samostrel.

Do napada je došlo četrdesetak kilometara od Moskve, na imanju oligarha kojeg se smatra ponajvećim prerađivačem mesa u Rusiji.

Prema informacijama BBC-a koji se poziva na ruske istražitelje, napadači su tražili novac od Marugova, a nakon stravičnog zločina pobjegli su u automobilu koji je naknadno pronađen u Istri, gradiću nedaleko Moskve.

Ruski mediji navode kako je zasad uhićen jedan osumnjičenik za napad. Podsjećaju da Marugov već godinu dana vodi sudski spor oko vlasništva nad imovinom sa svojom bivšom suprugom Tatjanom koja je bitku za vrijednu imovinu pokrenula pet godina nakon njihovog razvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:06