UVEZENA BOLEST

Više nisu covid-free: Rajsko otočje u južnom Pacifiku prijavilo prvi slučaj zaraze koronavirusom

Vanuatu je u ožujku zatvorio granice ne bi li se zaštitio od pandemije i tek je nedavno odobrio strogo kontrolirane povratke u domovinu
 Biosphoto/Nicolas-Alain Petit

Otočje Vanuatu, jedan od rijetkih dijelova svijeta koji je sve dosad bio pošteđen pandemije, prijavilo je prvi slučaj zaraze koronavirusom, priopćile su u srijedu zdravstvene vlasti.

Ministarstvo zdravstva objavilo je da je 23-godišnji muškarac, koji se nedavno vratio iz Sjedinjenih Država, u utorak na testu bio pozitivan na covid-19 dok je bio u karanteni.

Za slučaj otkriven tijekom karanene smatra se da nije lokalni, nego da je došao izvana, ističe ministarstvo u priopćenju, dodajući da je uvelo mjere radi suzbijanja širenja virusa.

Muškarac koji je došao iz zemlje visokog rizika, na letu za to otočje u južnom Pacifiku preventivno je izoliran od drugih putnika, navodi isti izvor.

Odmah nakon dolaska poštovao je sve mjere društvenog distanciranja, a trenutačno se utvrđuje s kim je sve bio u doticaju.

Vanuatu je u ožujku zatvorio granice ne bi li se zaštitio od pandemije i tek je nedavno odobrio strogo kontrolirane povratke u domovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:05