StoryEditor
 Lintao Zhang Getty Images
BORBA PROTIV KORONE

VELIKI POTEZ NEKADAŠNJE NBA ZVIJEZDE Stephon Marbury donirat će svom New Yorku čak 10 milijuna maski: 'Što god da se događa, ja sam iz Brooklyna'

Autor: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2020. 10:42

Bivša NBA zvijezda Stephon Marbury postigao je dogovor s jednim kineskim proizvođačem zaštitnih maski i spreman je donirati 10 milijuna maski gradu New Yorku koji je pogođen pandemijom koronavirusa, piše "New York Post".

"Što god da se događa, ja sam iz Brooklyna", izjavio je bivši američki košarkaš koji sada radi kao trener pekinškog kluba Royal Fighters. "To što mogu pomoći New Yorku, mi je važno i dira me u srce", dodao je bivši košarkaš New York Knicksa.

Dogovor kojeg je sklopio Marbury trebao bi osigurati maske za zaštitne radnike i djelatnike gradskih bolnica koji su mobilizirani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD-u zaraežno više od 121.000 osoba, od čega više od pola u državi New York.

U New Yorku, kao i drugdje u svijetu, liječnici i zdravstveni djelatnici su suočeni s nestašicom opreme.

"Znam koliko je važno imati maske u ovom razdoblju", kazao je Marbury, dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj cijeni.

Prema pisanju "New York Posta", cijena svake maske je 2,75 dolara (gotovo 2,5 eura), a dva milijuna maski trebalo bi stizati tjedno u razdoblju od pet tjedana.

Linker
23. svibanj 2020 11:43