Nikola Jokić i Luka Dončić
 RONALD MARTINEZ/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ronald Martinez/Getty Images/Profimedia
DVOBOJ SUPERZVIJEZDI

Video: Jokić pobijedio Dončića u noći koju Slovenac neće dugo pamtiti, Harden & Co. slomili Indianu

U utakmici Clippersa protiv Portlanda Ivica Zubac je za 22 minute upisao tri poena.i pet skokova.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 30. listopad 2021. 08:42

Bitka dvojice superstarova - Luke Dončića i Nikole Jokića, otišla je na stranu potonjeg, aktualni MVP lige odveo je svoje Denver Nuggetse do pobjede nad Dallas Mavericksima 106-75. Oba sastava su u ovaj meč ušla načeta ozljedama, no ono što je trebao biti napeti triler ubrzo se pretvorio u jednosmjernu ulicu - Nuggetsi su na poluvremenu imali deset poena viška, a na ulasku u treću četvrtinu to je naraslo na čak 31 poen plusa. U toj trećoj dionici Jokić i društvo su ubacili 33 poena, a primili tek 12...

Dallas je drugu utakmicu zaredom bio bez Kristapsa Porzingisa i to se itekako osjetilo u igri sastava Jasona Kidda jer su Nuggetsi uzeli 50 skokova naprema tek 22 Dallasa. Veliki problem u igri Dallasa bila je i slaba napadačka večer Dončića, Slovenac nije uspio ući u svoj uobičajeni ritam pa je za 16 poena potrošio čak 18 šuteva (pet pogodio). No čak i s tako skromnim učinkom Dončić je bio najbolji strijelac svog sastava, osim njega je dvocifreni bio jedino Trey Burke s 11 koševa. Dallas je ukupno iz igre šutirao ispod 30 posto s tim da su trice igrači Mavericksa gađali 21,6 posto.

Denver je to sve naplatio pobjedom u koju je Jokić ugradio 11 poena, 16 skokova i osam asista za 26 minuta igre, a sada je srpski centar na omjeru 5-4 u duelima s Dončićem.

U Portlandu je pak domaća momčad na pogon Damiana Lillarda (25 poena, četiri skoka, šest asista), Jusufa Nurkića (14 poena, 17 skokova) i C.J. McColluma (14 poena) upisala pobjedu pored LA Clippersa Ivice Zupca. Hrvatski je centar za 22 minute igre ubacio tri poena (šut 1/5), uz pet skokova i jednu asistenciju. Momčadi Ty Luea nije pomogla ni nova briljantna partija Paula Georgea koji je Portlandu stavio 42 poena, uz osam skokova te su Clippersi sada na omjeru 1-4.

Pobjedničku večer su zato imali Brooklyn Netsi, momčad na koju su vjerojatno najviše utjecala nova NBA pravila, budući da u svojim redovima imaju serijskog iznuditelja penala Jamesa Hardena. Netsi su slomili Indianu 105-98 u najboljoj ovosezonskoj partiji Hardena koji je Pacersima ubacio 29 poena, uz osam skokova i osam asista. A baš je Harden jedan od igrača zbog kojeg se išlo u promjenu pravila, zbog načina na koji iznuđuje faulove, a koji mnogi smatraju „nekošarkaškim”. Tako je play Netsa u prvih pet utakmica zabilježio najmanje odlazaka na slobodna bacanja još od ožujka 2011., no protiv Pacersa je čak 19 puta išao na crtu. Hardenu je ovog puta sekundirao Kevin Durant s 22 poena, 11 skokova, sedam asista, ali i sedam izgubljenih lopti. Indianu je nosio Torrey Craig s 28 poena i 11 skokova.

- Utakmice se očito drugačije sude nego prošle sezone. I to je u redu, nemam problema ako se to događa na razini cijele lige. I sucima će biti teško ove sezone jer su se pravila ekstremno promijenila. Međutim, vjerujem da će se to malo ublažiti. Što se nas tiče, ovo je proces, izgubili smo Irvinga i pokušavamo uigrati deset novih igrača. Moramo naučiti igrati jedni s drugima i za to će nam trebati vremena, rekao je trener Netsa Steve Nash.

U okršaju Lakersa i Clevelanda, momčad iz LA-a je stigla do svoje treće pobjede u sezoni. LeBron James je u pobjedi zabio 26 poena, uz tri skoka, osam asista i sedam izgubljenih lopti, a Carmelo Anthony je dodao 24 poena i pet skokova. Kod Clevelanda je Evan Mobley zabio 23.


REZULTATI

Toronto - Orlando 110-109

Brooklyn - Indiana 105-98

Miami - Charlotte 114-99

New Orleans - Sacramento 109-113

Denver - Dallas 106-75

Portland - LA Clippers 111-92

LA Lakers - Cleveland 113-101

Linker
20. travanj 2024 13:48