SCREENSHOT
‘LAGANI‘ PLES

Video: Usred pandemije otišao na sestrin rođendan i partijao bez maske! U klubu već pripremaju kaznu

Jedna od najvećih NBA zvijezda propustit će sigurno još nekoliko utakmica svoje momčadi
Piše: HINAObjavljeno: 13. siječanj 2021. 10:21

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving, koji je propustio nekoliko utakmica zbog osobnih razloga, postao je predmetom istrage u NBA zbog kršenja anti Covid-19 protokola nakon što je objavljena videosnimka na kojoj je on bez maske na jednoj proslavi.

Prema televizijskoj postaji ESPN, koja se poziv na izvore unutar kluba, Irving, čiji razlozi za propuštanje tri utakmice nisu poznati, neće se na košarkaške terene vratiti ni ovaj tjedan. Netsi igraju u srijedu protiv New York Knicksa i u subotu protiv Orlanda.

Na spornoj snimci se vidi kako Irving pleše na proslavi rođendana svoje sestre bez maske. A to je kršenje anti-COVID-19 protokola NBA koja zabranjuje igračima da idu u noćne klubove, barove i druga mjesta na kojima ima više od 15 osoba.

"Obaviješteni smo o videosnimki na kojoj se vidi Kyrie Irving na obiteljskoj proslavi. Istražujemo okolnosti te večeri s Kyrieom i NBA da utvrdimo je li poštivao zdravstvene i sigurnosne protokole Lige. Trenutačno još nije s momčadi zbog osobnih razloga", izjavio je menadžer Netsa Sean Marks, dodajući da datum Irvingovog povratka na terene još nije poznat te kako će košarkaš dobiti priliku da objasni svoj izostanak.

Prema pravilniku NBA ukliko igrač propusti jednu utakmicu nakon što je prekršio anti-COVID-19 protokol, on gubi 1/816 svoje plaće. Kako Irvingova plaća ove sezone iznosi 33,46 milijuna dolara , to bi za njega značilo gubitak od 410.000 dolara po utakmici.

Linker
13. siječanj 2021 10:21