USA TODAY Sports
NEMA REZANJA

VLASNICI PHILADELPHIA 77-ERSA I NEW JERSEY DEVILSA NEĆE SMANJIVATI BOGATE UGOVORE IGRAČIMA Embiid donira pola milijuna dolara zaposlenicima kluba!

Piše: HinaObjavljeno: 25. ožujak 2020. 10:01

Skupina vlasnika NBA momčadi Phildelphia 76ers i NHL momčadi New Jersey Devils odustali su u utorak od plana da se smanje plaće igračima zbog pandemije koronavirusa, a nakon što taj plan nije naišao na odobravanje.

I dok su NBA i NHL sezone prekinute do daljnjeg zbog nezaustavljivog širenja virusa Covid-19, tvrtka Harris Blitzer Sports and Entertainment je u ponedjeljak najavila smanjenje plaća od 20 posto za sve zaposlenike u svoje dvije momčadi. To je bila privremena mjera kojom se htjelo sačuvati oko 1.500 radnika plaćenih po satu tijekom cijele sezone.

Plan je trebao stupiti na snagu 15. travnja i trajati do 30. lipnja.

Međutim, odluka o smanjenju plaća je izazvala dosta kritika, što internih što po društvenim mrežama, na kojima su iznesene netto godišnje plaće vlasnika, između ostalih i vlasnika Sixersa Josha Harrisa.

Zvijezda Sixersa Joel Embiid je u utorak ujutro objavio da će donirati 500.000 dolara za plaće djelatnika Sixersa koji su pogođeni krizom koronavirusa kao i zdravstvenim djelatnicima u Philadelphiji.

"Naš se angažman sastoji u tome da djelujemo najbolje što je u našoj moći da bi naši zaposlenici mogli nastaviti raditi u ovoj izrazito teškoj situaciji. Nakon što smo saslušali naše osoblje i naše igrače, jasno je da to nije bila dobra ideja. Povlačimo se i isplatit ćemo našim zaposlenicima njihove plaće u cijelosti", kazao je Josh Harris.

Linker
16. travanj 2024 18:52