KATELYN MULCAHY Afp
HRVATI U ZAPAŽENIM ULOGAMA

Zubac i Bogdanović ponajbolji u svojim momčadima; povratak Bena Simmonsa u Philadelphiju

Nakon što su Clippersi vodili poslije prve četvrtine, potpuno su potonuli u nastavku susreta
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2021. 11:21

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac bio je ponajbolji igrač Los Angeles Clippersa u visokom 100-128 porazu od Minnesote na domaćem parketu, u predsezonskom ogledu NBA lige.

Nakon što su Clippersi vodili poslije prve četvrtine (30-27) potpuno su potonuli u nastavku susreta te su kraj dočekali s minusom od 28 poena.

Zubac je kao starter odigrao 26 minuta te je postigao 10 poena uz devet skokova, tri asistencije, dvije ukradene i izgubljene lopte te jednu blokadu. Iz igre je gađao 4-7, a s linije slobodnih bacanja 2-2. U domaćem sastavu više poena od njega su ubacili Kennard (18) i Mann (15). Kod Minnesote su čak šestorica igrača imali dvoznamenkasti broj poena.

Uvjerljiva je bila Utah na domaćem parketu te je sa 127-96 svladala New Orleans. Prvu je utakmicu za Utah u predsezoni odigrao hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji se našao u udarnoj petorci te je ukupno na parketu bio 26 minuta.

Postigao je 15 poena uz šut 5-11 iz igre (2-7 za tricu), dok je realizirao sva tri slobodna bacanja. Imao je i tri ukradene lopte, dvije asistencije i jedan skok, uz jednu izgubljenu loptu. Na poluvremenu je Utah imala +17, a na kraju treće četvrtine plus od čak 30 poena. Domaćina je predvodio Rudy Gobert s 19 poena i 19 skokova.

Povratak Bena Simmonsa u Philadelphiju

Ben Simmons, prvi izbor NBA drafta Philadelphije tijekom 2016., vratio se u tu momčad nakon što je protekle mjesece inzistirao na promjeni i odlasku iz 76ersa.

Po pisanju američkih medija Simmons se vratio u Philadelphiju i odmah pristupio kompletnom COVID protokolu nakon čega bi se trebao priključiti momčadi i pripremama za skorašnji početak sezone.

Podsjetimo kako je od kolovoza Simmons, zajedno sa svojim agentima, bio prilično jasnog stava, a to je definitivni odlazak iz jedinog kluba u kojem je igrao tijekom NBA karijere. Nije želio razgovarati sa suigračima, silno je zamjerao navijačima tog kluba i bio je spreman na sve pa čak i na to da propusti cijelu sezonu ne igravši u ni jednom klubu.

No, stvari su se očito promijenile i ova trakavica dobiva svoju posljednju epizodu. I trener Philadelphije Doc Rivers je najavio kako uskoro očekuje Simmonsa u momčadi te novi pokušaj ove momčadi da se domogne NBA prstena.

U međuvremenu su američki mediji doznali kako je najveći bijes Simmons osjećao spram navijača Philadelphije koji su se, primjerice, s njim ismijavali u doigravanju prošle sezone kada je igrač iznimno loše izvodio slobodna bacanja. U seriji protiv Atlante, kada su 76ersi ispali, promašio je čak 27 bacanja, a ukupno je u doigravanju imao samo 34 posto šut s linije slobodnih bacanja.

Inače, u noći s ponedjeljka na utorak Philadelphia je odigrala odličnu predsezonsku utakmicu te je na domaćem parketu svladala Brooklyn 115-104. Bio je to okršaj, uz aktualnog prvaka Milwaukeeja, najjačih momčadi Istočne konferencije.

Philadelphiju je predvodio Turčin Korkmaz sa 27 koševa, dok su u redovima gostiju najbolji bili Kevin Durant (23 poena) i James Harden (21 poen).


NBA predsezona:

Toronto - Houston 107-92

Miami - Charlotte 104-103

Memphis - Detroit 127-92

Philadelphia - Brooklyn 115-104

Utah - New Orleans 127-96

Portland - Sacramento 93-107

LA Clippers - Minnesota 100-128

Linker
25. travanj 2024 15:01