TRAGEDIJA U ALPAMA

Talijanski trkač pao u provaliju i poginuo, vlasti kaznile njegova prijatelja: ‘Kršio je mjere‘

Sjeverna regija Lombardija proglašena je crvenom zonom, što znači da se njezini stanovnici ne smiju previše udaljavati od svog doma
Simone Massetti
 Facebook

Talijanski rekreativni sportaš mogao bi skupo platiti kršenje epidemioloških mjera nakon što je prijavio fatalnu nesreću svog prijatelja trkača u talijanskim Alpama, piše BBC.

Trkač Simone Massetti (34) poskliznuo se i pao s 200 metara visoke stijene na planini Palino dok je trčao s prijateljem. Njegovo tijelo morali su izvlačiti spasilački timovi pomoću helikoptera. Lokalne vlasti sada su kaznile prijatelja poginulog trkača jer je utvrđeno da se nalazio izvan njihova mjesta prebivališta, čime je kršio epidemiološke mjere.

Naime, sjeverna regija Lombardija proglašena je crvenom zonom, što znači da se njezini stanovnici ne smiju previše udaljavati od svog doma. Obojica trkača dolaze iz Sondrija, pokrajine na sjeveru, a planina Palino udaljena je 10 kilometara prema sjeveru.

Stanovnici crvene zone smiju odlaziti u rekreaciju, šetnju ili vožnju biciklom, ali ne smiju se previše udaljavati od svoga doma niti napuštati općinu. Karabinjeri su utvrdili da su trkači otišli predaleko, pišu lokalni mediji.

U jednoj od posljednjih poruka na Facebooku tragično preminuli Simone Massetti upitao je prijatelje da li netko tko živi u Sondriju smije udisati svježi zrak Valmalenca, planinskog područja sjeverno od grada. U nastavku je zajedljivo dodao 'pitam za prijatelja'.

Njegov pogreb održan je u utorak, a prijatelji iz svijeta sporta izrazili su poruke sućuti na Facebooku.

- Trči, Simo, trči slobodno, kao što je to činio tvoj duh, napisala je olimpijska brza klizačica Arianna Fontana na Facebooku.

Nakon što se trkač poskliznuo i pao, njegov prijatelj, čiji identitet nije otkriven, odmah je pozvao alpsku službu spašavanja koja je poslala helikopter u područje smješteno na nadmorskoj razini od 2,400 metara.

Prema pisanju lista Corriere della Sera, 32-godišnjak platiti 400 eura zbog kršenja Covid pravila ponašanja, ali prema izvješćima lokalnih medija njegova je kazna veća od 500 eura jer je zajedno s poginulim prijateljem otputovao izvan općine stanovanja.

Prijatelj poginulog trkača izjavio je za lokalni portal La Provincia DI Sondrio da mu je kazna zadnja briga na svijetu nakon tragedije koja se dogodila protekloga vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 22:25