Zeljko Puhovski / CROPIX
IZABRALI NAVIJAČI

PRVI PUT OTKAKO JE ABA LIGE U NAJBOLJOJ PETORCI SAMO STRANCI Sjajno krilo Zadra najkorisniji je igrač sezone, ali ni njega nema na listi

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. ožujak 2019. 13:04

Nakon svršetka osnovne sezone ABA lige, treneri, posebna komisija ABA lige i navijači izabrali su najbolju petorku sezone te lige. Iako je krilo Zadra Luka Božić po valorizaciji najkorisniji igrač sezone, njega nema među najboljih pet. Doduše, prvi put otkako se igra ABA liga, u prvoj petorci su samo stranci, niti jedan domaći igrač, a i to nešto govori. Nešto o čemu bi svi u regiji trebali razmisliti.

U idelanih pet samo je jedan igrač iz hrvatskih klubova, a to je prvi strijelac lige, Jacob Pullen iz Cedevite. Njemu društvo prave Joe Ragland (C. Zvezda, SAD), Stratos Perperoglou (C. zvezda, Grčka), Jock Landale (Partizan, Australija) i Goga Bitadze (Budućnost, Gruzija), koji je ujedno izabran i za najveću nadu ligu jer mu je 19 godina.

U drugoj petorci lige Božić je ipak pronašao svoje mjesto, i to s Alexom Renfroem (Partizan), Billyjem Baronom (C. zvezda), Earlom Clarkom (Budućnost) i Draganom Apićem (FMP), iako se za potonjeg ne zna zašto je izabran kad je u pola sezone otišao iz FMP-a i potpisao ugovor s ruskim Lokomotiv Kubanom. Zanemarivši Apića, koji ionako više nije dio ABA lige, ispada da je od najboljih devet igrača lige samo Luka Božić domaći igrač.

Linker
24. travanj 2024 03:30