Zeljko Hajdinjak / CROPIX
VEĆ ODIGRAO POSLJEDNJU UTAKMICU?

LOŠE VIJESTI ZA HAJDUK, POVREMENI VATRENI NAPUŠTA KLUB KOJI NA NJEMU NEĆE NIŠTA ZARADITI!? Splićani propustili silne prilike, a na kraju je bio junak

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. svibanj 2019. 09:59

Je li Fran Tudor (23) odigrao posljednju utakmicu za Hajduk? Protiv Slavena Belupa zamijenjen je zbog ozljede na poluvremenu, još se čekaju liječnički nalazi koji trebaju potvrditi hoće li i koliko pauzirati.

No jedno je sigurno, dvoboj s Koprivničanima vjerojatno mu je bio posljednji s publikom na Poljudu jer Hajduk ima odraditi jednu utakmicu kazne, no još čeka da se sastane Komisija za žalbe koja o tome ima odlučiti da bi se znalo hoće li se na kraju sezone i oproštaja od Poljuda susret s Istrom 1961 igrati bez gledatelja.

Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: Alves Pereira Oliveira, Fran Tudor, Laszlo Kleinheisler.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Nije smak svijeta

Uglavnom, Tudoru istječe ugovor na kraju sezone i sasvim je izvjesno da odlazi, jer tijekom ove sezone, u posljednjoj godini nije došlo do produženja ugovora. Tudor će na kraju balade otići bez odštete, kao slobodan igrač i Hajduk na njemu neće zaraditi. A nije da nije mogao jer je bilo više trenutaka tijekom njegova boravka na Poljudu kada se to moglo ostvariti.

Kada je postalo jasno da od dogovora neće biti ništa, barem je postignut dogovor da se Tudor ne preseli na tribinu, nego je kao vojnik kluba obavljao potpuno normalno svoje obveze te odigrao 13 utakmica za Bijele.

Obično igrač bude marginaliziran kada ne dođe do produžetka ugovora, no i sam trener Siniša Oreščanin je svojevremeno potvrdio da će Tudora normalno koristiti. Ne samo da ga je koristio, nego je bio junak pobjede protiv Slavena Belupa u Koprivnici kada je zabio glavom za pobjedu u sudačkoj nadoknadi, što je uvelike usmjerilo Hajduk na putu prema izlasku u Europu u susretu u kojemu su bili na rubu poraza.

- Ne zamaram se transferom, uvijek ću dati svoj maksimum, a što će na kraju biti, vidjet ćemo. Neće biti smak svijeta ako odem, ali ni ako ostanem - kazao je Tudor ove zime kada je postalo jasno da neće ništa biti od produženja ugovora.

Ukupno je Tudor u Hajduku odigrao 138 utakmica, 112 kao starter, te je pritom postigao 18 golova i upisao 19 asistencija. Osim toga, bio je član i hrvatske reprezentacije za koju je odigrao tri susreta, a posebno upečatljiv bio je onaj protiv Meksika kada je vrsta Ante Čačića njegovim golom i asistencijom slavila u Sjedinjenim Američkim Državama, a još dva dodavanja za pogodak imao je i na ranijem turniru u Kini s domaćinom i Čileom. To su bila vremena kada je Hajduk imao prigodu unovčiti ga jer ga je tada Transfermarkt cijenio 2,5 milijuna eura kao potentno krilo koje može igrati i beka.

Nešto ranije, kada je bio u Hajduku kod Damira Burića, odlučio je derbi s Dinamom, posljednji koji su Bijeli dobili na Poljudu. Nedugo zatim pojavile su se priče o njegovu odlasku u Everton, a spominjala se cijena od 3,5 milijuna eura. Danas Tudor po Transfermarktu vrijedi 950 tisuća eura, no kako dolazi kao slobodan igrač, u novome klubu moći će imati bolju gažu budući da za njega ne treba platiti odštetu.

Zanimljiv tržištu

Ove zime kao njegova nova destinacija spominjao se poljski Lech Poznan, zanimao se i Ludogorec koji je dvojio između njega i Josipa Juranovića, a posljednje vrijeme čini se da je Tudor blizu prelaska u redove ruskoga prvoligaša iz gornjega dijela tablice, a upiti dolaze i iz Njemačke. Sve u svemu, sa završetkom prvenstva trebala bi se znati Tudorova nova destinacija.

Linker
20. travanj 2024 09:23