StoryEditor
 REUTERS/Alberto Lingria
SLUŽBENA POTVRDA

MAN. CITY ISKEŠIRAO JUVENTUSU 26 MILIJUNA FUNTI ZA JEDNOG OD NAJBOLJIH BEKOVA SVIJETA Sjajan posao Pepa Guardiole i engleskog prvaka

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2019. 16:43

Kompletiran je veliki posao na vezi između dva nogometna prvaka svojih zemalja. U redove Manchester Cityja stigao je 25-godišnji portugalski desni branič, Joao Cancelo. Posao je to kojim će momčad Pepa Guardiole postati još teže ranjivom u zadnjem redu, na kojeg su prethodnih godinama potrošili već stotine milijuna eura.

Bivši igrač milanskog Intera i Valencije plaćen je Staroj dami 26 milijuna funti, a u suprotnom smjeru otišao je brazilski reprezentativac Danilo, koji se ionako prošle sezone nije naigrao na Etihadu. Prva opcija doduše, i dalje će ostati Kyle Walker, ali bi mu Cancelo u svakom slučaju trebao predstavljati dostojnu zamjenu. Radi se ipak o (po)najboljem beku prošlosezonskog izdanja Serie A.

Čitav je posao oko razmjene Cancelo - Danilo zgotovljen u svega nekoliko dana. Iako su prije izvjesnog vremena stizale informacije o tome kako ni Juventus i sam igrač ne žele izlazni transfer, portugalski internacionalac nije mogao odoljeti Guardiolinom pozivu. Još jedna beneficija je sama razmjena, što konotira da u Torinu neće morati tražiti rezervnu opciju. U konačnici, Danilo je našao klub u kojem će igrati. Svi su zadovoljni...

Cancelo se oko podneva već nalazio u medicinskim prostorijama Manchester Cityja, a petogodišnji ugovor je već na stolu pa bi predstavljanje uz prigodan potpis trebalo biti održano u tijeku popodneva.

Linker
17. srpanj 2020 01:42