EURO

Može li Grčka demonstrirati napadački nogomet protiv Rusa, kojima za prolaz treba bod

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 16. lipanj 2012. 14:21

Grci su protiv Poljske uspjeli nadoknaditi loš start, međutim protiv Češke im to nije pošlo za nogom. U prvih šest minuta su primili dva pogotka i nakon toga nije bilo povratka. Šansu im je pružio i češki vratar Čech katastrofalnom pogreškom no to je bilo sve. U nedostatku prve stoperske linije, izbornik Santos je probao s Katsouranisom u posljednjem redu, i dojma smo da je pri tome pogriješio. Riječ je prije svega o veznom igrača koji se nije najbolje snašao u novoj ulozi.

- Imamo dvije ključne zadaće u ovom susretu. Biti dovoljno agresivni u sredini terena kako ne bi dopustili Rusima da se razmašu, te biti puno opasniji u trenucima kada imamo posjed lopte - poručio je izbornik Santos.

Dok ovo prvo kad je u pitanju Grčka i ne izgleda kao nemoguća misija, pitanje je koliko je ovo drugo izvedivo. Oni su opasno prema naprijed izgledali smo u dijelu utakmice protiv Poljske. Premalo da bi imali pravo na veliki optimizam u današnjem susretu.

Santos će danas opet napraviti nekoliko promjena u početnom sastavu. Na golu bi trebao krenuti Sifakis nakon što se na posljednjom utakmici ozlijedio Chalkis. Povratkom Papastathopoulosa u posljednju liniju, Katsouranis bi se trebao vratiti u vezni red. S obzirom da Grcima igra samo pobjeda (a, ni s njom nisu nužno sigurni), za očekivati je igru s tri napadača od prve minute. Kao prvi izbor figuriraju Salpingids, Gekas i Samaras.

Rusi su već protiv Poljske imali lijepu priliku osigurati drugi krug natjecanja. Imali su vodstvo i nekoliko lijepih prilika za njegovo povećanje, međutim nisu bili s(p)retni u završnici. Posebne su kritike upućene na račun napadača Keržakova, koji se do sada propisno ispromašivao.

- On može zabiti gol i kada ne igra dobro. To je takav tip igrača kojeg uvijek vrijedi imati u ekipi. Ne bih rekao da je do sada bio loš, jednostavno ga nije htio gol. No, možda će baš danas eksplodirati - stao je izborink Advocaat u obranu svog napadača.

Ipak, pitanje je hoće li riječi podrške pretočiti i u djela s obzirom da postoje špekulacije kako bi u vršku napada danas mogao krenuti Pavlyuchenko.

Za druge promjene nema razloga. Zbog ozljede je iz ekipe do kraja natjecanja otpao veznjak Kokorin, no on je ionako do sada odigrao samo šest minuta i njegov izostanak ipak neće predstavljati toliki hendikep.

Rusima je za prolazak dalje dovoljan i bod, međutim teško je vjerovati da će oni braniti početnih 0:0. Prve dvije utakmice su pokazale sav njihov raskoš i za očekivati je danas da pokušaju to i potvrditi drugom pobjedom. Ukoliko ih Grci napadnu, što bi morali s obzirom na situaciju, ostat će jako puno prostora za ruske napadače. Aršavin, Džagojev i društvo su pokazali koliko su opasni u takvim situacijama.

Linker
01. prosinac 2021 00:28