Leon Kuegeler REUTERS
VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU

NAJTRAŽENIJI EUROPSKI MLADI IGRAČ OVE ĆE ZIME OSTVARITI SENZACIONALAN TRANSFER!? Nijemci prodaju svog ponajboljeg igrača, svi velikani ga žele

Piše: HinaObjavljeno: 30. prosinac 2019. 17:46

Nakon što je jedan od najboljih mladih nogometaša, Norvežanin Erling Braut Haland (19), potpisao za Borussiju iz Dortmunda, njemački velikan spreman je prodati svog ponajboljeg igrača Jadona Malika Sancha (19). Cijena? Prava sitnica, rekao bi Sir Oliver iz kultnog stripa "Alan Ford". Najmanje 120 milijuna eura.

Borussija je angažiravši mladog norveškog napadača pokvarila planove engleskim velikanima, ali i otvorila vrata prodaje jednog od svojih 'dragulja'.

Gotovo je nemoguće pronaći klub koji ne bi želio mladog engleskog nogometaša vidjeti u svojim redovima. U utrci za njegove usluge su manchesterski velikani City i United, zatim Liverpool, Chelsea, te Real Madrid i Barcelona. Spominju se i Juventus, te Bayern.

Talentirani 19-godišnjak također nema ništa protiv povratka kući, posebice nakon što je koncem studenog kažnjen sa 100.000 eura zbog kašnjenja s reprezentativne stanke.

Borussija je napravila fantastičan posao kada je u kolovozu 2017. dovela Sancha iz Manchester Cityja za 10 milijuna eura. Mladić je odmah priključen prvoj momčadi i ubrzo je postao prava senzacija. U 79 nastupa u dresu Borussije zabio je 26 golova i probio se do engleske reprezentacije.

Njemački velikan je odličan posao napravio i dovođenjem 'norveškog čuda'. Premda su Haalanda lovili europski teškaši, 19-godišnji napadač se odlučio za Dortmund.

"Nije stvar u novcima. Mi smo jako mirni. Važno nam je bilo odabrati klub koji će najbolje odgovarati ovoj ranoj fazi u Erlingovoj karijeri," bio je jasan njegov otac Alf-Inge Haland koji je deset godina igrao na Otoku za Nottingham Forest, Leeds United i Manchester City.

Haland je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine za sedam milijuna eura po sezoni, a njegov sada već bivši klub Red Bull Salzburg je dobio 20 millijuna eura odštete. Haaland je u Austriju došao 2018. iz Moldea, a ove sezone je u 22 nastupa zabio 28 golova, pri čemu čak osam pogodaka u grupnoj fazi Lige prvaka.

Linker
24. travanj 2024 20:06