Marco Luzzani / Getty Images
'IZDAJA JE PREDUBOKA'

NAVIJAČI MALMÖA JEDNOSTAVNO NE MOGU OPROSTITI ZLATANU IBRAHIMOVIĆU 'Ne samo da nam je zabio nož u leđa, nego ga je još i okrenuo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2020. 16:30

Simon Bengtsson jedan je od mnogobrojnih navijača Malmöa koji nije spreman oprostiti Zlatanu Ibrahimoviću.

Bilo je to nekoliko teških mjeseci za švedsku nogometnu legendu u njegovom rodnom gradu, a navijači Malmöa ne mogu prijeći preko njegove investicije u rivalski klub Hammarby (kupljenih 25% dionica).

Statua švedske nogometne zvijezde koja je postavljena u listopadu prošle godine nakon oskrnavljena je u nekoliko navrata. Spomenik je potom išaran sprejevima, paljen bakljama, a na ruku mu je obješena daska za WC. Pločica s njegovim imenom je polivena solnom kiselinom, a zatim je i jedna noga prerezana pa je postojala opasnost da se spomenik Zlatanu sruši.

U posljednjoj akciji Zlatan je ostao i bez nosa koji je odsječen. Nakon svega je pokrenuta peticija za uklanjanje statue, što će na kraju, čini se, biti i učinjeno.

"Rekao bih da je velika većina u Malmöu razočarana Zlatanom. Nitko ga ne brani. Naravno da neki misle da je vandalizam pogrešan, ali u isto vrijeme ljudi razumiju zašto je to napravljeno", objasnio je Bengtsson u razgovoru za BBC.

"On je prije bio osoba na koju ste bili ponosni. Bio je globalna zvijezda koja je ponikla u našem klubu, ali danas ne želite ništa čuti o njemu. On smatra da bi mi trebali biti zahvalni na onome što je napravio za nas, ali zapravo nije ništa osvojio u Malmöu. Prodan je za velike novce i to je sve", zaključio je Bengtsson.

Drugi navijač Malmöa Alexander Ivanovski potpuno se slaže s takvim stavom.

"Izdaja je toliko duboka i ide protiv svega što je oduvijek govorio. Uvijek je govorio da je Malmö njegov rodni grad, da će ga uvijek voljeti i da nijedan klub nije i ne može biti veći. Sada je kupio četvrtinsko vlasništvo konkurentskog kluba i govori da od njega želi napraviti najjači klub u Skandinaviji. Nije nam samo zabio nož u leđa, nego ga je još okrenuo kako bi više povrijedio navijače Malmöa", rekao je Ivanovski o igraču koji je nedavno potpisao za AC Milan, a napustio je svoj rodni grad prije 19 godina.

Linker
19. travanj 2024 08:12