Jakov Prkic / CROPIX/Arhiva
UVEDENE POVIJESNE PROMJENE

NAVIJAČI SE JOŠ NISU SUSRELI S REVOLUCIJOM KAKVA SE SPREMA NA EURU UEFA je zatrpana molbama, Hrvatima se izašlo u susret, HNS izdao posebno priopćenje

ULAZNICE ZA EURO: UEFA je zatrpana mailovima, ali je neumoljiva...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. veljača 2020. 10:20

Ždrijeb je napravljen, navijači koji su dobili pravo kupnje ulaznica imaju rok do 7. veljače da to obave, ali HNS je zatrpan brojnim upitima. Osim što su neki ostali “kratki” i traže kombinaciju da se domognu dragocjenog koda za ulazak, budući da klasičnih karata neće biti, izuzev u obliku suvenira kad završi turnir, najčešće je pitanje mogu li zamijeniti ulaznicu, prebaciti je na drugo ime ili drugu tribinu?

To bi htjeli navijači iz cijeLe Europe, UEFA je zatrpana mailovima, ali je neumoljiva:

- Nakon što je narudžba zaključena, nije moguća naknadna izmjena ili poništenje. Drugim riječima, nije moguće mijenjati odabranu utakmicu (ili utakmice), količinu ili kategoriju ulaznica odnosno osobne podatke vlasnika ulaznica.

U ovoj fazi moguće je samo platiti sve ulaznice ili neplaćanjem odustati od cjelokupne kupnje. Naknadno će biti moguće bilo koju pojedinačnu, već kupljenu ulaznicu prodati po nominalnoj cijeni putem službene UEFA-ine platforme za preprodaju ulaznica.

To je priopćio HNS koji posebno naglašava:

- Ulaznice za Euro 2020. pojavile su se na različitim oglasnicima i drugim kanalima tzv. crnog tržišta. Ovim putem želimo upozoriti navijače da ni u kojem slučaju ne kupuju ulaznice putem bilo kojih kanala koji nisu službeni (isključivo UEFA) jer s takvom ulaznicom neće moći ući na utakmice. Ulaznice su personalizirane te su po prvi put u elektronskom formatu.

S druge strane, UEFA će omogućiti navijačima Hrvatske da ponude svoje kupljene ulaznice na prodaju po nominalnoj vrijednosti putem euro2020.com/tickets (platforma za službenu preprodaju ulaznica). UEFA će naknadno izdati obavijest kada će se otvoriti navedena platforma.

- Hrvatski nogometni savez neće imati u prodaji ulaznice za ovo natjecanje. Sve ulaznice raspoložive za hrvatske navijače prodavale su se putem UEFA-e. Ona je najavila još jedan krug prodaje ulaznica, u kojem će se u prodaji naći sve neplaćene i neiskorištene ulaznice, a tada će prodaja biti po načelu “tko prvi”.

UEFA će sama objaviti kad će se to dogoditi.

Vatreni s Francuzima u lipnju igraju u Nici?

Do kraja tjedna mogle bi biti potvrđene neke prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije. Krajem ožujka Vatreni bi trebali igrati sa Švicarskom, a potom Portugalom ili Belgijom. Radi se o turniru za koji se već dugo dogovara da će biti u Dohi.

U lipnju Vatreni imaju još dva nastupa. Jedan je s Turskom u Osijeku, ta je utakmica najavljena za 1. lipnja, a drugi je susret s Francuskom. Svojedobno je Davor Šuker na presici najavio da će vjerojatno biti 8. lipnja u St. Denisu, ali čini se da je favorit Allianz Riviera, stadion u Nici. (da)

Linker
25. travanj 2024 18:28