Cristiano Ronaldo
 Laurence Griffiths/Getty Images
SADA SE ZNA

NEKADAŠNJI IGRAČ MANCHESTER UNITEDA OTKRIO PIKANTERIJE O RONALDU 'Mentalno je bio na razini 12-godišnjaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2016. 11:05

Zagriženi navijači Manchester Uniteda možda se sjećaju Madsa Timma, igrača koji je bio član 'Crvenih vragova' punih šest godina, ali je skupio svega jedan nastup za klub.

Igrao je na poziciji napadača, ali Sir Alex Ferguson nikad nije smatrao da je dovoljno dobar da bi mu dao priliku.

Između 2000. i 2004. godine danas 31-godišnji Timm je bio član seniorske momčadi Manchester Uniteda i iako nije igrao puno, svjedočio je brojnim događajima u svlačionici Manchester Uniteda.

I danas je ta iskustva odlučio unovčiti pisanjem autobiografije pod imenom "Crveni vrag".

Zanimljivo je bilo njegovo opažanje o Cristianu Ronaldu iz tih dana.

"Cristiano Ronaldo je bio moja potpuna suprotnost. Ja sam mrzio okruženje u Manchesteru, a on je bio potpuno usredotočen. Imaoje nevjerojatnu vjeru u sebe i to se reflektiralo na travnjaku", napisao je Timm.

"Bio je nevjerojatan i kao nogometaš i kao osoba. Kao i mene, maltretirali su ga po dolasku u klub. Zbog kose i akrobatskih pokušaja da zadivi trenera. Ono što je bilo posebno kod Cristiana je to da se odmah suprotstavio hijerarhiji i dobio je. Nije ostavljao prostora za druge i uvijek se isticao u prvi plan. Bilo je uvijek ja, ja, ja...Nije najbolji igrač uz kojeg sam ikad igrao, ali je definitivno najusredotočeniji. Mentalno me podsjetio na mene samoga kada sam imao 12 godina. Ne mari što drugi misle o njemu i zato je opstao", opisao je Timm.

Ronaldo je za Manchester United igrao između 2003. i 2009. godine i u tom je periodu zabio 84 gola u 196 premierligaških nastupa.

Linker
30. travanj 2024 14:27