Getty
LUDO SLAVLJE ATHLETICA

Barça ostala bez Superkupa: Kakva akcija Rakitića, Messija i Suareza pa potpuni šok

Nogometaši Barcelone nisu uspjeli u svojoj 'nemogućoj misiji', sjajni Athletic Bilbao pobjednik je španjolskog Superkupa. Nakon teškog 0:4 poraza u prvoj utakmici, Messi, Rakitić i društvo pokušali su napraviti nemoguće u uzvratu na Camp Nou, ali na kraju su odigrali tek mršavih 1:1. Ipak, poklonili su nam jednu od najljepših akcija ove godine.
Piše: HinaObjavljeno: 17. kolovoz 2015. 10:35

BARCELONA - ATHLETIC BILBAO 1:1

BARCELONA: Bravo, Mathieu, Pique, Dani Alves, Rakitić, Busquets, Iniesta, Mascherano, Messi, Pedro, Suarez

ATHLETIC BILBAO: Iraizoz, Etxeita, Laporte, Boveda, Balenziaga, Gurpegi, Susaeta, Benat, Eraso, De Marcos, Aduriz

Nogometaši Athletica iz Bilbaoa pobjednici su ovogodišnjeg španjolskog Superkupa, oni su u uzvratnom susretu protiv Barcelone na gostovanju na Camp Nou odigrali 1:1 (0:1), no kako su prije tri dana na svom San Mamesu slavili sa 4:0 stigli su do prvog trofeja nakon 31 godine.

Prošle sezone Barcelona je osvojila dvostruku krunu u Španjolskoj, ali ipak se igralo za Superkup u kojemu je prigodu dobio Athletic kao finalist prošlosezonskog Kupa.

Barcelona je povela golom Lionela Messija u 43. minuti, a u prekrasnoj akciji kod pogotka sudjelovao je i Ivan Rakitić.

Hrvatski reprezentativni veznjak je s ruba kaznenog prostora majstorski pronašao Suareza u petercu, Urugvajac je prsima loptu spustio Messiju, a ovaj ju je također uštopao prsima i iz poluvoleja zabio za vodstvo. Savršeno!

Na 1:1 poravnao je Aritz Aduriz u 74. minuti, kojemu je to bio četvrti gol u Superkupu, nakon "hat-tricka" u petak.

Inače, Barcelona je od 56. minute imala igrača manje nakon što je malo prestrogo isključen Pedro, a sudac se domaćinima odužio u 86. minuti, doduše prekasno, kada je zbog prekršaja za žuti karton isključen Kike Sola.

Ivan Rakitić je igrao do 68. minute.

Prije ovogodišnjih uspjeha, Athletic je posljednje trofeje osvojio 1984. godine kada je po osmi put osvojio naslov prvaka Španjolske, te po 23. put bio pobjednik Kupa.

KRAJ UTAKMICE, ATHLETIC BILBAO POBJEDNIK JE ŠPANJOLSKOG SUPERKUPA

86' - sve je gotovo na Camp Nou, a sada je Athletic Bilbao ostao s igračem manje. Isključen je Kike Sola

75' - GOOOL! Sve je gotovo! Athletic je zabio za 1:1, pogodio je Aduriz iz kontre i završio priču na Camp Nou. Barcelona bi sada trenbala zabiti pet golova.

68' - tri izmjene u dvije minute. Kod Athletica je izašao Etxeita, a ušao Elustundo. Kod Barcelone je igru napustio Ivan Rakitić, a zamijenio ga je Ramirez. Odmah potom Enrique je Pedra zamijenio mladim El Haddadijem

60' - velika šansa Ivana Rakitića! Mathieu je probio lijevu stranu i uputio centaršut na drugu stativu, a tamo je u punom trku naletio Rakitić i pucao tik pored gola. Lopta je pogodila vanjski dio mreže.

56' - velika prilika Athletica i crveni karton Piquea - Aduriz je prevario Piquea i s desetak metara iskosa s desne strane pucao uz bliži kut, a Bravo je obranio. Pique je zbog svađe sa sucem dobio direktni crveni karton.

46' - počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, Barceloni nedostaju još tri gola za izjednačenje rezultata iz prve utakmice

44' - GOOOL! Barcelona vodi 1:0! Rakitić je s ruba kaznenog prostora majstorski prebacio loptu na suprotnu stranu, Suarez je iz prve prsima loptu spustio Messiju, a ovaj ju je primio također prsima i s pet metara iz poluvoleja zabio za vodstvo. Savršeno!





38' - PRILIKA UTAKMICE ALI ZA ATHLETIC De Marcos je izbio sam pred Brava i sa sedam, osam metara pogodio vanjski dio mreže. Mogli su Baski sve riješiti.

35' - Barcelona napada sa svih strana ali nema gola. Messi je prvo iz slobodnog udarca pucao malo pored okvira gola, a potom je nakon Rakitićevog kornera loše gađao i Iniesta

29' - Alves je sada probio desni bok i dodao do Messija koji s ruba kaznenog prostora puca visoko preko gola

25' - sjajan prodor Inieste koji se ponovno probio u peterac do same gol-linije, ali ga je u zadnji čas blokirao branič gostiju

18' - velika šansa Barcelone, Suarez je pucao s pet metara nakon asistencije Inieste, ali uspjeli su i to blokirati igrači Athletica

10' - dobra šansa Athletica nakon kornera, obrana Barcelone uspjela je blokirati udarac

7' - stativa Barcelone! Pique je pucao iz šesnaesterca, ali lopta je pogodila okvir gola.

3' - počeo je lov na 0:4 iz prve utakmice. Ivan Rakitić je fantastično proigrao Suareza, ali Urugvajac je bio malo prebrz i ušao je u zaleđe

1' - utakmica je počela, Enrique je za razliku od prve utakmice u igru bacio sve najjače snage, Ivan Rakitić je u prvoj postavi

Linker
24. rujan 2024 03:19