Reuters
BIO BI TO VELIK POSAO

BILIĆ U NOVOM LOVU! Ponuda od 20 milijuna eura za sjajnog napadača koji je prije deset godina bio - kondukter!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 31. svibanj 2016. 14:08

Lov na napadača traje i dalje! West Ham je naime, tvrde engleski mediji, krenuo u bitku za napadača Milana Carlosa Baccu, a za njegove usluge ponuđeno je 20 milijuna eura!

Sjajni Kolumbijac, koji je u zadnje četiri godine za Sevillu i Milan zabio izuzetnih 97 pogodaka, istaknuo je da je spreman otići iz Milana, no problem za Slavena Bilića mogla bi predstavljati činjenica da 30-godišnjaka prate i Arsenal te Man. United.

Bacca se, inače, nogometom počeo baviti tek sa 20 godina u kolumbijskom Atlético Junioru, no usporedo je zarađivao i kao asistent vozača autobusa. Točnije, bio je - kondukter! U međuvremenu ga je matični klub slao diljem Južne Amerike na razne posudbe, a kada mu je, napokon, 2009. dao pravu priliku, Carlos Bacca je sa 23 godine - eksplodirao, postavši prvo najbolji strijelac Kupa, a potom 2010. i 2011. najbolji strijelac prvenstva, što mu je omogućilo odlazak u Europu, u Club Brugge.

I tamo postaje najbolji strijelac Belgije, pa ga nakon samo jedne sezone uzima Sevilla za tričavih sedam milijuna eura. U Andaluziji, konačno, Kolumbijac "pod stare dane" osvaja dva naslova Europske lige te potom za 30 milijuna eura lani seli u Milan. Premda su Rossoneri očajni, on je u 30 nastupa isporučio svojih uobičajenih 18 golova...

Pregovori su u tijeku, Milan traži 25 milijuna eura, a Bacca minimalno četiri milijuna eura godišnje.

Ako ga Bilić uspije dovesti, pa čak i za 20 milijuna eura, što se čini velikom lovom za 30-godišnjeg igrača, bit će pun pogodak za Hammerse. Radi se o karakternom, odlučnom, brzom i iznimno efikasnom napadaču koji bi definitivno nadogradio napadački arsenal Bilićevih Čekićara...

Linker
24. travanj 2024 02:40