UPRAVA ODBACUJE OPTUŽBE

Smrt od covida u HNK: Sindikat kazneno prijavio intendanticu Vrgoč za širenje zaraze

Sad će prijavu dopuniti i za ubojstvo iz nehaja jer je, tvrde zaposlenici, intendantica Vrgoč pokušala zataškati zarazu
Djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta oprostili su se od preminulog kolege Ante Topića paleći lampaše
 Boris Kovacev/Cropix

Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište u dubokoj je tuzi zbog smrti dugogodišnjeg člana Zbora, tenora Ante Topića (62). U subotu poslijepodne oko zgrade HNK kolege, prijatelji i poštovaoci zapalili su lampaše u sjećanje na omiljenog opernog pjevača, koji je umro od posljedica koronavirusa. Topić je preminuo u samo nekoliko tjedana od zaraze, bio je hospitaliziran, prvo je primao kisik, a zatim je bio priključen na respirator.

"Strast kojom je volio svoj poziv opernog pjevača bila je vanserijska i unikatna... Antina draga i plemenita prisutnost uvijek će nam nedostajati", objavio je zagrebački HNK.

Tenor se navodno zarazio na predstavi od statista, a njegovi kolege iz kazališta tvrde kako nije bio jedini. Zbog toga je Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi kazneno prijavio intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze. Kako tvrde zaposlenici, intendantica je reagirala tek tri tjedna nakon sporne izvedbe i tek tad ih je poslala na bolovanja, ali s ranijim datumima. Sad će prijavu dopuniti i za ubojstvo iz nehaja jer je, tvrde, Vrgoč pokušala zataškati zarazu, javlja RTL.

“Bijesni smo zbog toga što smo mi skoro već mjesec dana ukazivali na to da se u HNK kršio zakon i kršile su se epidemiološke mjere, na taj način je oboljelo evo sad 48 ljudi i s jednim ovakvim fatalnim ishodom", rekla je za RTL Cecilija Car Hrgović, prvakinja Opere u HNK Zagreb.

Iz uprave HNK odbacuju ove optužbe.

“Izražavam uime cijelog kazališta duboku sućut zbog gubitka našeg kolege, prijatelja i izvrsnog umjetnika Ante Topića. Uprava kazališta odlučno odbacuje sve optužbe o nepridržavanju epidemioloških mjera. Od početka epidemije poštovali smo sve epidemiološke mjere i organizirali posao u skladu s njima”, rekao je ravnatelj Opere u HNK Zagreb Marcello Mottadelli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:08