Nenad Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
'IMALI SU PROBLEM S ODLUKOM'

BJELICA O 'REVOLUCIJI' IGRAČA I RUŠENJU VODEĆIH LJUDI U MAKSIMIRU Bivši trener otkrio i kakav je bio plan s Vatrenima: 'Ponašao sam se kao da ostajem'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. travanj 2020. 15:31

Navijači su Nenadu Bjelici zamjerali odnos sa Zdravkom, ali ih je kupio svojim znanjem i rezultatima. Mnogi su od njih priželjkivali da je ovo bilo vrijeme da se skinu rukavice i da igrači, praktički, povedu revoluciju rušenja maksimirskog establišmenta.

- Ne znam jesu li igrači razmišljali o tome, imaju li uopće stvarne snage i jesu li to konačno trebali napraviti. Ovaj im je klub dao puno, i oni dobro žive od Dinama, općenito protiv Uprave nemaju ništa. Oni su imali problema s ovom odlukom, i postavili su se kako su se postavili. Navijači? Mogao sam se više svidjeti da nisam govorio o Zdravku Mamiću, ali ne lažem, iskren, sam, i taj odnos je i napravio to da je Dinamo napravio povijesno najveće rezultate u posljednjih 50 godina. Možda sam svoj status u očima navijača govorima ugrožavao, ali nisam mogao protiv sebe. Ono drugo, nadam se da su prepoznali.

Je li istina da ste namjeravali već ovo ljeta napustiti Dinamo? Vezalo vas se uz Dalićeva nasljednika, odlazak u inozemstvo itd.?

- Bilo bi teško ponoviti sve te (europske) rezultate, ali vidio sam sebe s puno snage da pokušam ovo ljeto s ovom sjajnom momčadi i odličnim ljudima oko mene ući u LP i prezimiti u Europi. To su bili moji planovi, nisam imao niti jedan razlog da napustim Dinamo, i ponašao sam se kao da ostajem. Reprezentacija nije bila tema, ništa nije bila tema sve dok imam ugovor s Dinamom. Kako uopće planirati nešto drugo? Bio sam apsolutno fokusiran na Dinamo, i poslije tih nekih poraza, vratili smo se na kolosijek, želio sam završiti sezonu i odmah krenuti najbolje što možemo. I drugih planova nije bilo. Kad sam dolazio, rekli su što ćeš, izdržat ćeš tri mjeseca, ali evo ‘izdržao’ sam dvije godine i u ljeto 2021. bio bi kraj moga rada u Dinamu. Razdoblje od tri godine za trenera koji ima plan i koji je ambiciozan je optimalno. Ne bih po tome ni razgovarao o produljenju...

Linker
25. travanj 2024 17:55