Bayern postiže dosta golova, ali nedostaje mu ‘devetka‘

 INA FASSBENDER Afp
NEDOSTAJE IM ‘DEVETKA‘

Bayern našao zamjenu za Lewandowskog: Žele dovesti novi stroj za golove od 100 milijuna eura!?

Bayern se nakon 9 kola Bundeslige nalazi na trećem mjestu iza iznenađenja sezone Uniona i Freiburga
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2022. 16:45

Nisu u Bayernu navikli da u Bundesligi gledaju u leđa dvama klubovima kao što je to slučaj ove sezone. Bavarci nakon 9 kola imaju 16 bodova, 4 manje od prvoplasiranog Union Berlina te 2 manje od Freiburga te s istim brojem bodova kao Borussia Dortmund.

Iako je Bayern postigao najviše golova u Bundesligi, njih 25, u Münchenu razlog slabijem plasmanu vide u nedostatku klasičnog napadača, ‘devetke‘. Nakon što je Robert Lewandowski otišao u Barcelonu, Bayern igra bez klasičnog napadača.

"Jedna stvar je sigurna - nedostaje nam ‘devetka‘. Bila je teška odluka da pustimo Lewandowskog jer riskiramo da nećemo postići dovoljno golova svaki put", izjavio je počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness nakon nedjeljnog remija (2:2) protiv Borussije Dortmund.

image

Harry Kane

ADRIAN DENNIS Afp

Ovog ljeta je Bayern razmišljao o dovođenju zamjene za Lewandowskog i ciljali su na Erlinga Haalanda, ali on je odabrao Manchester City. Nakon toga su razmišljali o Saši Kalajdžiću, ali on je doživio težu ozljedu pa ni od tog transfera nije bilo ništa. Na kraju su se odlučili ući u sezonu bez klasičnog napadača, a iz Liverpoola je doveden Sadio Mane koji je na sebe uzeo dio ofenzivnih zadataka. No, ni Mane ni bilo tko drugi nije klasični golgeter poput Lewandowskog.

"Nema puno napadača koji ti garantiraju 25-30 golova po sezoni kao što je to bio slučaj s Lewandowskim. Takvih napadača je možda 10-ak u svijetu", rekao je klupski predsjednik Herbert Hainer.

Iako nema puno takvih napadača to ne znači da Bayern ne razmišlja o dovođenju ponekog. Tako njemački portal TZ donosi kako Bavarci na ljeto žele dovesti Harryja Kanea. Engleski reprezentativac već se više puta spominjao kao potencijalni izlazni transfer Tottenhama, ali je i dalje član Spursa. No, rado bi promijenio sredinu, a s obzirom na to da mu ugovor istječe 2024. godine, u Bayernu misle da bi ga mogli privoljeti na dolazak 2023. godine.

"Naravno da je Bayern vrhunski klub, ali ja trenutno igram za Tottenham", kratko je odgovorio Kane novinarima na pitanje o zanimanju Bayerna.

Bez obzira na to što Kane trenutno ima 29 godina i što će mu sljedećeg ljeta ostati samo jedna godina ugovora, TZ tvrdi kako će ga Bayern morati platiti 100 milijuna eura, a navodno su Bavarci spremni na taj iznos.

No, ako se stvari zakompliciraju postoji i rezervna opcija - onda bi u München došao Marcus Thuram kojem aktualni ugovor s Borussijom Mönchengladbach traje do sljedećeg ljeta pa bi u Bayern mogao prijeći kao slobodan igrač.

Linker
19. travanj 2024 15:46