ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON
VEĆ JE SVE JASNO?

Bayern preuzima njegov najljući konkurent i miljenik uprave? Evo što je on rekao po tom pitanju

Iako je privatno veliki navijač Bayerna, kako je rekao, još će malo pričekati mladi stručnjak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2021. 14:43

Iako su nakon pobjede protiv Wolfsburga i dalje suvereno na čelu Bundeslige, sve je izvjesnije da će nogometaši Bayerna na kraju ove sezone ostati bez aktualnog trenera Hansija Flicka. Najavio je njemački strateg da bi na ljeto htio izaći iz aktualnog ugovora koji ga s klubom sa Allianz Arene veže do 2023. godine.

Iako je s Bavarcima osvojio šest trofeja, najavio je odlazak nakon pobjede ovoga vikenda. Već se pretpostavljalo da bi uprava kluba mogla pronaći novo rješenje nakon što je Bayern ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a.

- Želim raskinuti suradnju s klubom ovog ljeta. Nisam htio da to moji igrači saznaju putem medija, već na ovakav način. Htio sam da čuju od mene - rekao je Flick.

Njemački mediji su odmah počeli špekulacije o njegovom nasljedniku na klupi Bayerna, a glavni kandidat je 33-godišnji trener RB Leipziga Julian Nagelsmann.

Zanimljivo je, upravo je Leipzig glavni konkurent Bayernu u borbi za naslov u Njemačkoj, ali Nijemci navode da je Nagelsmann privatno veliki navijač Bayerna. Također, upravi kluba on se jako sviđa kao trener.

- Nema ništa novo u ovom slučaju. Nikakvih razgovora nije bilo, kao ni službenih ponuda. Ne znam što Bayern želi u budućnosti, a ja ne želim ulaziti u rat sa svojim trenutnim poslodavcem - rekao je Nagelsmann.

Njemački mediji su ranije objavili kako je RB Leipzig spreman Nagelsmanna osloboditi ugovora koji traje do 2023. godine, ali samo u slučaju da im zainteresirana strana isplati između 15 i 20 milijuna eura odštete.

Linker
20. travanj 2024 05:14