THOMAS KIENZLE
ODLIČAN NASTUP

Borna Sosa igra sve bolje! Zaradio brojne komplimente i završio u momčadi kola Bundeslige

Da ga u klubu cijene i računaju s njim, pokazuje i nedavno produljenje ugovora za još dvije godine
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. prosinac 2020. 16:13

Borna Sosa sve bolje igra u Njemačkoj, standardan je u Stuttgartu, odigrao je i u nedjelju svih 90 minuta u pobjedi kod Werdera u Bremenu (1:2). Za svoju je igru zaslužio je komplimente mnogih njemačkih medija i stručnjaka, a Bild ga je uvrstio i u momčad 10. kola Bundeslige.

Ta momčad izgleda ovako: Hradecky (Leverkusen) - Pekarik (Hertha), Hinteregger (Eintracht), Sosa (Stuttgart) - Doan (Arminia), Baumgartlinger (Leverkusen), Prietl (Arminia), Coman (Bayern) - Müller (Bayern), Piatek (Hertha), Forsberg (Leipzig). U Bildovom izboru trener kola je upravo Sosin 'šef' Pellegrino Matarazzo.


Nakon lanjskom promjenjivog razdoblja kad i zbog ozljeda nije bio standardan, Sosa se ove sezone ustalio u Stuttgartu, a da ga u klubu cijene i računaju s njim, pokazuje i nedavno produljenje ugovora za još dvije godine, sve do 2025.

Inače, Stuttgart je trenutno osmi na ljestvici s 14 bodova, s obzirom da se ljetos vratio u Bundesligu, nije loše. Do Božića Stuttgart još čekaju gostovanja u Dortmundu i Wolfsburgu te domaći dvoboj s Union Berlinom, a onda i Kup susret s Freiburgom.

Linker
20. travanj 2024 00:52