Klub iz Mönchengladbacha srami se reakcija fanova
 AFP
BORBA SE NASTAVLJA

Borussia šokirana rasističkim komentarima: Duboko smo posramljeni zbog navijača koji su to pisali!

"Zahvalni smo što se većina naših navijača pokušava suprostaviti takvim komentarima", poručili su
Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2020. 16:28

Njemački nogometni bundesligaš Borussia Moenchengladbach objavio je kako je "šokiran i zapanjen" lavinom rasističkih komentara nakon što je klub podržao pokret "Black Lives Matter".

Borussija se prošlog tjedna pridružila imenjaku iz Dortmunda, Schalkeu i Kolnu u objavljivanju antirasističkog video priloga.

Zajednički video počinje prikazivanjem napadača Gladbacha Marcusa Thurama koji je 31. svibnja postao prvi igrač koji je kleknuo u Njemačkoj nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda u Minneapolisu. Video se nastavlja prikazivanjem napadača Dortmunda Jadona Sancha koji je nosio majicu s porukom podrške pokretu, a potom su prikazani tamnoputi igrači iz sva četiri kluba.

"Ono što smo od tada doživjeli u komentarima nas je zapanjilo", objavio je klub poručivši kako nastavljaju s brisanjem svih rasističkih i uvredljivih komentara na svojoj stranici i društvenim mrežama.

"Zahvalni smo što se većina naših navijača pokušava suprostaviti takvim komentarima razumnim argumentima i činjenicama, što nam daje nadu. Nažalost, ima i puno ljudi kojima nedostaje čovječnost. Duboko smo posramljeni zbog navijača koji su to pisali," navodi se u poruci kluba.

Iz Mönchengladbacha su poručili kako borba za toleranciju i za poštivanje, te borba protiv rasizma nisu politički, već ljudski stav.

Linker
17. travanj 2024 16:21