Josip Brekalo (desno)
 RONNY HARTMANN
VRATIO SE

Brekalo nastupio u remiju Wolfsburga, važan adut Vatrenih bit će spreman za novo okupljanje

Igrao je Brekalo do 66. minute dvoboja protiv Herthe, dok Marin Pongračić nije nastupio.
Piše: HINAObjavljeno: 01. studeni 2020. 20:08

U susretu šestog kola njemačkog nogometnog prvenstva Hertha i Wolfsburg su odigrali 1-1, dok je u ranije odigranom susretu Bayer Leverkusen na gostovanju porazio Freiburg sa 4-2. Bio je to prvi Herthin remi ove sezone, dok je Wolfsburg već pet puta odigrao bez pobjednika.

Hertha je povela već u šestoj minuti pogotkom Matheusa Cunhe udarcem s ruba šesnaesterca. Vrlo brzo izjednačili su gosti. Ridle Baku je u 20. minuti fantastično opalio, također s ruba kaznenog prostora i pogodio desne rašlje. U 36. minuti sudac Martin Petersen je dosudio kazneni udarac za berlinski sastav. Međutim, nakon provjere je poništio svoju odluku.

U nastavku susreta Hertha je bila bliže pobjedi, domaćin je imao dvije sjajne prilike, ali su Dodi Lukebakio u 53. i Dedryck Boyata u 85. minuti promašili zicere.

Josip Brekalo se oporavio od koronavirusa i za goste je igrao do 66. minute, dok Marin Pongračić nije nastupio.

U prvom nedjeljnom susretu Bayer Leverkusen je na gostovanju pobijedio Freiburg sa 4-2.

Domaćin je poveo u 3. minuti golom Lucasa Holera, no Bayer je okrenuo rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Lucas Alario (29, 42) i Nadiem Amiri (64).

Nils Petersen je u 72. minuti vratio nadu Freiburgu, no Jonathan Tah je samo četiri minute kasnije zabio za konačnih 4-2. Tin Jedvaj nije nastupio za "apotekare".

U ponedjeljak će snage odmjeriti Hoffenheim i Union Berlin.

Na ljestvici vodi Bayern sa 15 bodova koliko ima i Borussija Dortmund. RB Leipzg je na trećem mjestu sa 13 bodova, a Bayer ima 12 na četvrtoj poziciji.

Linker
20. travanj 2024 06:08