Domenico Tedesco

 ELMAR KREMSER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
SLUŽBENO

Dani Olmo i Joško Gvardiol imaju novog trenera, je li ovo spasitelj Leipziga?

Vraća se u Bundesligu te će premijeru kao trener Leipziga doživjeti tijekom vikenda
Piše: HinaObjavljeno: 09. prosinac 2021. 13:05

Njemački bundesligaš Leipzig službeno je obznanio kako je novi trener prve momčadi 36-godišnji Domenico Tedesco, koji je potpisao ugovor do 2023. godine.

Prije nekoliko dana Leipzig se razišao s Jesseom Marschom nakon slabijih rezultata u aktualnoj sezoni, dok je tijekom ovotjedne pobjede protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka (2-1) prvu momčad vodio Achim Beierlorzer.

U tom susretu Leipzig je osigurao treće mjesto u skupini A Lige prvaka, odnosno nastavak europske sezone u Europskoj ligi, a nakon svega klub je objavio da je Tedesco njihov sljedeći trenerski izbor.

Rođeni Talijan je na početku trenerske karijere radio u omladinskim pogonima Stuttgarta i Hoffenheima. Potom je vodio njemački Erzgebirge Aue, dok je od 2017. do 2019. godine vodio Schalke. Potom je prvi put u trenerskom smislu napustio Njemačku te je trenirao moskovski Spartak, a sada se opet vraća u Bundesligu te će premijeru kao trener Leipziga doživjeti tijekom vikenda kada njegov novi klub na domaćem terenu dočekuje Borussiju iz Mönchengladbacha.

Leipzig je, inače, trenutačno tek na jedanaestom mjestu prvoligaške ljestvice.

Linker
18. travanj 2024 10:48