Andrej Kramarić
 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
NIŠTA - NIŠTA

Dvoboj Vatrenih ušao u povijest Bundeslige: Bila je to posljednja utakmica u ponedjeljak

Odlukom Njemačkog nogometnog saveza domaće se prvenstvo više neće igrati ponedjeljkom.
Piše: HINAObjavljeno: 12. travanj 2021. 22:45

U posljednjoj utakmici 28. kola njemačke Bundeslige Hoffenheim je ugostio Bayer Leverkusen, a dvoboj je završio bez pobjednika i bez pogodaka.

Tin Jedvaj je bio u početnoj postavi Bayera i odigrao je cijelu utakmicu na desnom boku, dok je Andrej Kramarić ušao u igru u 39. minuti kao zamjena za ozlijeđenog Rudyja.

Kramariću je to bio prvi nastup nakon što je ozlijedio gležanj tijekom reprezentativnog okupljanja za utakmice kvalifikacija za SP 2022.

Bayer je s 44 boda ostao na šestom mjestu i za petoplasiranom Borussijom Dortmund zaostaje za dva boda. Hoffenheim je i četvrtu utakmicu zaredom ostao bez pobjede te se nalazi na 12. poziciji s 31 bodom. No, Hertha i Arminia, koje su u borbi za izbjegavanje doigravanja za ostanak u elitnom razredu, zaostaju samo pet bodova.

Vodeći Bayern ima 65 bodova, pet više od drugoplasiranog RB Leipziga, jedinog konkurenta Bavarcima u utrci za trofej namijenjen prvaku Njemačke.

Dodajmo ovome da je ovo bila posljednja utakmica koju su klubovi Bundeslige odigrali u ponedjeljak. Novom odlukom, njemačko nogometno prvenstvo više se neće igrati prvog dana u tjednu, već će u "rokovnike" ući novi termin, nedjeljom navečer.

Linker
19. travanj 2024 20:18