CHRISTOF STACHE Afp
GLEDAT ĆE GA - SVI

FOTO: Dok sprema rušenje apsolutne ikone, Poljaci Lewandowskom priređuju spektakularnu atrakciju

Nakon hat-tricka protiv Mönchengladbacha snovi su došli nadohvat ruke sjajnog golgetera Bayerna.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. svibanj 2021. 11:15

Ne prestaje zabijati Robert Lewandowski. Poljski napadač postigao je tri pogotka u subotnjem bundesligaškom dvoboju protiv Borussije iz Mönchengladbacha, u kojem je njegov Bayern slavio rezultatom 6:0 i matematički potvrdio novi naslov njemačkog prvaka.

To znači da je Lewa sada na 39 pogodaka u njemačkoj ligi, a do te brojke je došao u svega 27 nastupa. Njegov je cilj, a to je i najavio još ljetos uoči početka sezone, uloviti apsolutnu ikonu njemačkog nogometa, Gerda Müllera.

On je u sezoni 1971/72 za Bayern u jednoj sezoni zabio 40 bundesligaških golova, a Lewandowskom dakle, dva kola do kraja njegovog lova, Müller bježi za svega jedan gol. Bayern do kraja sezone još ima susrete protiv Freiburga i Augsburga, a nesumnjivo je da će trener minhenskog kluba na odlasku Hansi Flick dati priliku da Poljak do kraja sezone i prestigne sjajnog njemačkog napadača.

Za rušenje strašnog rekorda pripremili su se i u Poljskoj. Tamošnji medij sport.pl organizirao je postavljanje nekoliko video-zidova po Varšavi na kojima se može pročitati i vidjeti svašta iz karijere Roberta Lewandowskog. Osim turističkog značaja za posjetitelje grada, u planu su i dodatne aktivnosti koje uključuju i svečani doček kada Lewa stigne na reprezentativnu akciju u Poljsku. Ta reprezentacija uoči odlaska na Euro ima prijateljske utakmice protiv Rusije i Islanda, 1., odnosno 8. lipnja.

Linker
23. travanj 2024 16:32