MOŽE LI SUMANUTIJE?

Kako su Renzi i Obama navodno satelitom uz Sorosevu pomoć prebacili Trumpove glasove Bidenu!

Tu fantastičnu priču, koja sve žustrije kruži društvenim mrežama, lansirao je BlueSkyReport...
Donald Trump (u krugu), Matteo Renzi i Barack Obama (desno)
 Profimedia

Sve su zakuhali dvojica bivših: Matteo Renzi, bivši talijanski premijer, i Barack Obama, bivši američki predsjednik: oni su ukrali izbore Donaldu Trumpu, uz pomoć jednoga vojnog satelita i jednog filantropa, Georgea Sorosa, a nego koga.

Tu fantastičnu priču, koja sve žustrije kruži društvenim mrežama, lansirao je BlueSkyReport, nedavno pokrenut račun na Twitteru, anoniman, sa 46.900 sljedbenika.

„Svi putovi vode u Rim. Italija se umiješala u izbore u Sjedinjenim Državama. Pogledajmo prvo tko su mogući umiješani igrači. Obama i bivši talijanski premijer Renzi. Priča se razvija“ - objavio je BlueSkyReport jučer u 18.39 po našem vremenu.

I uistinu je razvijena. Rekonstruira je Bradley Johnson, koji se predstavlja kao bivši agent američke Središnje obavještajne agencije (CIA). On je sada politički analitičar televizijske mreže Oann. Nju je Trump odabrao kao svoju preferiranu kad ga je prestao podržavati Fox News. Johnson se poziva na generala Claudija Graziana, Talijana koji sada predsjeda Vojnim odborom Evropske unije, te na talijanski državni zračno-svemirski konzorcij Leonardo koji gore ima neki vojni satelit.

Po Johnsonovoj priči, neki je misteriozni funkcionar američkoga Državnog tajništva boravio u Rimu u noći s 3 na 4 studenoga te je dao algoritme kojima su, preko satelita, glasovi za Trumpa prebačeni Joeu Bidenu, pošto je prethodno propao pokušaj hakiranja tih rezultata organiziran u Frankfurtu a/M, ciljajući Dominion, službeni server preko kojega su prebrojavani glasovi na američkim predsjedničkim izborima u studenome.

Među onima koji su priču širili i dodavali sinoć se našla i Ann Vandersteel. Ona na LinkedInu tvrdi da sve to govori o Sorosu jer je američki veleposlanik u Rimu Lewis Eisenberg koji da je radio za Goldman Sachs i da je blizak neokonzervativnim cionistima protivnicima Trumpove pomoći Izraelu (!). U „komentarima“ se zahtijeva uhidba Renzija i sadašnjega talijanskog premijera Giuseppea Contea, a ponetko tu dodaje i papu Franu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:50