Domenico Tedesco

 THOMAS KIENZLE Afp
IZGUBIO KOMPAS

‘Katastrofa smo, imamo igrače lošeg mentaliteta!‘: Trener napao Gvardiola & Co., sprema mu se otkaz

Nakon poraza 0:4 bez udarca u okvir gola i pada na 11. mjesto Uprava je izgubila strpljenje...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. rujan 2022. 21:32

Uprava Leipziga nezadovoljna je rezultatima momčadi na početku sezone i razmišlja o otkazu treneru Domenicu Tedescu, navodi Fussball Transfers, a o tome sve više priča i kompletna Njemačka. Momčad se suočava s ozbiljnim izazovima, posebno nakon što je u ljetnom prijelaznom roku potrošeno mnogo novca za potpis Tima Wernera i Davida Rauma.

Nakon pet odigranih utakmica u njemačkom prvenstvu RB Leipzig zauzima 11. mjesto na ljestvici s 5 bodova. U jučerašnjem susretu momčad je izgubila kao gost od Eintrachta (0:4). I to bez šuta u okvir gola u 90 minuta igre. Tedesco ne bježi od činjenice da je momčad u krizi, ali nije baš da je preuzeo odgovornost.

"Promašili smo osnovne konture igre i nije nas ni bilo na terenu u prvom poluvremenu. Bili smo nula po pitanju agresivnosti, tako smo brzo i lako gubili lopte. Bili smo strašni, katastrofa", kazao je trener, a onda jasno poručio: "Ako igrate tri sustava i ništa se ne promijeni, to znači da imamo loš mentalitet igrača."

Iz Leipziga se može čuti da glavni operativac kluba Oliver Mintzlaff polako gubi strpljenje s Tedescom. Već se šuška o nasljedniku. Ime Marco Rose (45) sve se više spominje. Logična glasina, jer Rose je rođen u Leipzigu, a u prošlosti je uspješno radio za RB Salzburg. No, Rose navodno baš i ne želi u novi klub prije zimskog Svjetskog prvenstva u Kataru, a već je negativno odgovorio na upite iz inozemstva. Međutim, zbog Leipziga bi se mogao predomisliti.

U Leipzigu bi Rose tada možda ponovno radio uz Maxa Eberlea (48). S njim je radio u Borussiji Mönchengladbach. Ljudi iz Leipziga nedavno su potvrdili interes za Eberla kao direktora sporta u klubu, no on se prvo mora dogovoriti s bivšim poslodavcem M‘Gladbachom.

Tedesco je preuzeo Leipzig u prosincu 2021. Do tada je bio trener Spartaka iz Moskve. Čini se da u Leipzigu broji zadnje dane i da bi Joško Gvardiol i Dani Olmo, koji se ozlijedio u Frankfurtu i prijeti mu između četiri i šest tjedana stanke, lako mogli dobiti novog trenera.

image

Joško Gvardiol

MARCO CANONIERO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Marco Canoniero/Alamy/Alamy/Profimedia

Linker
20. travanj 2024 06:00