SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
BIT ĆE PROMETNO

Kovač je ‘krenuo jako‘, Nijemci otkrivaju: Dvojica Hrvata blizu definitivnog odlaska iz kluba!

Wolfsburgov veznjak iznio je detalje s prvih treninga novog kluba bivšeg hrvatskog izbornika
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. lipanj 2022. 11:06

"Što nam je kazao? Bio je vrlo kratak i direktan: poručio nam je vrlo jasno što želi, a to je igrati intenzivan nogomet."

Tako će nakon prvog treninga Nike Kovača u Wolfsburgu veznjak Maximilian Arnold praktički otkriti sve što znamo o hrvatskom treneru i njegovim nogometnim idejama. Postulati se ne mijenjaju, što je u skladu s Kovačevom trenerskom agendom.

"Wolfsburg je krenuo jako", naslov je u njemačkim medijima nakon što je Hrvat okupio momčad i započeo pripreme za novu sezonu, čekajući, pritom, nove igrače, ponajviše na mjestu stopera i cenralnog veznjaka, a među potencijalnim kandidatima spominju se Mattia Viti i David Carmo iz Empolija odnosno Brage za poziciju braniča, dok se u veznome redu gleda prema Jeremyju Toljanu iz Sassuola.

- Ovo je klub izraženih ambicija, i tako ćemo se postaviti. Osnovna ambicija je osigurati europska mjesta - poručio je hrvatski trener nakon što je Wolfsburg lanjsku sezonu završio na razočaravajućem 12. mjestu Bundeslige.

U tom pokušaju, kako stvari stoje, Kovač će biti lišen pomoći hrvatskih igrača. Prema pisanju lokalnog Sterna, petorica igrača koji su se vratili s posudbe, a među kojima su i Josip Brekalo (Torino) te Marin Pongračić (Borussia Dortmund), nalaze se vrlo blizu konačnom i definitivnom odlasku iz kluba. Iako su se priključili momčadi, očito se radi na njihovim transferima. Gdje točno, otkrit će bliska budućnost.

- Imamo veliku želju ispraviti lošte stvari iz lanjske sezone i uvjeren sam da ćemo s novim šefom to i postići. Moramo se ponašati potpuno drugačije na terenu i prihvaćati te preuzimati odgovornosti čak i onda kada stvari ne idu najbolje. To je proces učenja i sazrijevanja, za kojeg mislim da smo sada spremni i da ćemo iz njega izaći kao bolji igrači i kao bolja momčad - zaključit će Max Arnold.

I izvući debeli osmijeh Nike Kovača. To je ono što hrvatski trener želi čuti...

Linker
23. travanj 2024 21:04