StoryEditor
 AFP
Intervju za L‘Equipe

Kovač otkrio zašto je morao napustiti Bayern! ‘Ako ne igraš, nisi sretan. A ako si velika zvijezda...‘

Jasno mi je što se dogodilo i bilo je to veliko iskustvo za mene", otkrio je bivši hrvatski izbornik
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2020. 18:46

Niko Kovač priprema se za nove izazove u novoj sredini, a u međuvremenu dao je intervju gdje je govorio o trenerskim danima u Bayernu, ali i o problemima s kojima se morao suočavati. Najveći od njih jasno bio je sukob s Thomasom Müllerom...

"Ako ne igraš, nisi sretan. A ako si velika zvijezda i ne igraš, još više si nesretan i pritisak na trenera je još veći. Nije lako nositi se s tom situacijom, ali ipak smo uspjeli osvojiti tri trofeja. Jasno mi je što se dogodilo i bilo je to veliko iskustvo za mene", otkrio je Kovač za L'Equipe.

Nakon što je dobivao sve manju minutažu u klubu, Müller je počeo tražiti transfer iz Bayerna i na Kovača se radio strašan pritisak. Uz sve to Thomas je "žutom" Bildu navodno bio izvor iz svlačionice, pa im je slao razne informacije i ubrzo se stvorila atmosfera u kojoj je Hrvat postao višak. I to unatoč činjenici što je bio prvi na tabeli u Bundesligi, kao i u skupini Lige prvaka, a iza sebe je imao i dvostruku osvojenu krunu.

Na kraju mu je presudio poraz 5-1 od Eintrachta, svog bivšeg kluba.

"Ponosan sam na vrijeme provedeno u Bayernu, veliki korak u karijeri. Ali sam i izvukao neke pouke", naglasio je Kovač koji je jednako ambiciozan i u Monacu.

Linker
17. kolovoz 2020 20:03