42 asistencije upisao je Andrej Kramarić ukupno u dresu Hoffenheima
 dpa Picture-Alliance via AFP
NA VRHU PORETKA

Kramarić postao prvi asistent Bundeslige, trener oduševljen: ‘Njega posebno ističem za sjajnu izvedbu!‘

Hrvatski reprezentativac je šest puta dodao suigračima za gol u prvih osam kola
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2021. 16:51

Andrej Kramarić u petak je još jednom oduševio trenera Sebastiana Hoenessa:


- Njega posebno ističem za sjajnu izvedbu - kazao je o hrvatskom reprezentativcu, koji je s dvije asistencije pokrenuo i zaključio bundesligašku pobjedu Hoffenheima nad Kölnom 5:0. To im je druga najveća u Bundesligi uopće, jer 31. ožujka 2018. protiv istog suparnika je bilo 6:0.


Dobra igra i visok rezultat došao im je u savršenom trenutku, jer sljedeće subote gostuju kod Bayerna i morali su isprati gorak okus od lošeg nastupa u Stuttgartu prije reprezentativne stanke. Kramarić se, pak, sa šest asistencija u tom času probio na prvo mjesto liste asistenata u Bundesligi. Krenuo se s tri u prvom kolu protiv Augsburga, a dodao je jednu i u drugom s Union Berlinom.


U petak je u 31. minuti bacio na koljena obranu Kölna loptom koja je otišla kraj obrambenog igrača. Ihlas Bebou utrčao je suparniku iz leđa i mirno obavio realizaciju. To mu je bio Kramarićev poklon za rođenje sina… U 87. minuti zanjihao je protivnika na lijevoj strani, te centrirao pred vrata, gdje Posch glavom zabija za 5:0.


I dok Hoffenheim gaji nadu da će se vratiti u Europu, o čemu govori Dietmar Hopp, milijarder i vlasnik kluba, Kramarić je na prekretnici. Igra zadnju sezonu pod ugovorom, na ljeto je slobodan, dakle već u zimu bi mogao riješiti što dalje. Hoffenheiem je u svibnju kazao da će ga zadržati čak i ako im ode bez odštete, jer radi se o igraču koji im je toliko dobroga donio i toliko im vrijedi da su i na to spremni. Hoffenheim želi da potpiše novi ugovor, no hrvatski reprezentativac ima brojne ponude iz liga Petice i šire, te je veliko pitanje gdje će nastaviti karijeru.


Kako je u tom klubu od siječnja 2016. godine, a sada ima 30 godina, u sljedećim mjesecima će prelomiti hoće li nastaviti, pa možda i zaključiti igrački opus u Hoffenheimu ili će izabrati neki novi izazov. Svojedobno su od Bayerna za njega tražili 40 milijuna eura, sada odštete neće biti i to stoga će zainteresiranim kupcima biti znatno realnija meta.

Linker
23. travanj 2024 17:12