Julian Nagelsmann iz Augsburga se vratio praznih ruku

 CHRISTOF STACHE Afp
BAYERN U VELIKOJ KRIZI

Nagelsmann izgubljen, Salihamidžić kritizira, a legenda u svlačionici poručuje: To je katastrofa

Julian Nagelsmann u takvoj je drami da ne želi kao Bayernov trener po prvi put posjetiti Oktoberfest
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. rujan 2022. 08:24

Delikatan trenutak događa se u Bayernu. Njemački prvak bori s najgorim startom u ligi u posljednjih 12 godina. Tri remija pa sinoćnji poraz (0:1) u Augsburgu. Mladi, a toliko hvaljeni Julian Nagelsmann (35) ne izgleda kao trener koji može pokrenuti momčad. Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić praktički ga je izravno prozvao.

"Nema gladi potrebne za postizanje golova, a ni fizička kondicija nije optimalna. Malo sam zabrinut, s ovakvom igrom u Bundesligi se ne pobjeđuje. Treba nam odlučnost, koncentracija i glad za pobjedom."

Julian Nagelsmann u tolikoj je drami da ne želi kao Bayernov trener po prvi put posjetiti Oktoberfest, što je velika tradicija bavarskog giganta koju je samo pandemija koronavirusa mogla prekinuti. Nezamislivo je da Bayernov trener ne dođe.

"Ako momčad ide, onda i ja moram s njima", rekao je Nagelsmann. "Ne vidim smisla sada tamo ići. I to ću reći klubu. Uglavnom, nemam želju."

Navijačima se Nagelsmannova izjava nimalo neće dopasti, kao što im se ne dopada ni to što momčad pruža na terenu. Mnogi već podvlače da je odlazak Roberta Lewandowskog ispao nenadoknadiv gubitak. No, u klubu o tome nitko ne želi razgovarati.

Vezao je Bayern četiri ligaške utakmice bez pobjede posljednji put prije više od 20 godina. U to je vrijeme Ottmar Hitzfeld još uvijek bio Bayernov trener. Nagelsmann se još mora naučiti dobiti mirnoću koju je Hitzfeld imao nakon takvih razočaranja. Mrko je mladi trener nakon poraza od Augsburga izašao pred novinare.

"Razmišljam o svemu. O meni. O situaciji u klubu iznad svega."

Nije odavao izgled čovjeka koji zna što se događa.

Thomas Müller također je priznao da je momčad u velikoj krizi. "Trend je katastrofalan, kakav će biti ako ne dobijete četiri utakmice?"

Sada slijedi neugodna reprezentativna stanka, prilika da se Nagelsmann i igrači malo primire i pronađu energiju o kojoj govori Salihamidžić. Nakon stanke stvari mogu mogu postati još turbulentnije. Čekaju ih Bayer Leverkusen kod kuće i Borussia Dortmund u gostima...

Linker
24. travanj 2024 10:11