TOBIAS SCHWARZ Afp
BAVARCI UTRPALI PET KOMADA

Nastavlja se sezona iz snova bundesligaškog hita, Union Berlin srušio i Dortmund; Bayern uništio Freiburg

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 79. minute
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2022. 21:15

U posljednjem susretu 10. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je na Allianz Areni pobijedio Freiburg sa 5-0 skočivši na drugo mjesto ljestvice Bundeslige.

Premda je Freiburg ovo kolo dočekao na drugom mjestu ljestvice, Bavarci nisu imali većih problema. Nakon nešto manje od sat vremena igre bilo je 4-0 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Do kraja susreta Mark Flekken je ukupno pet puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Golove za momčad njemačkog prvaka zabili su Serge Gnabry (13), Eric Maxim Choupo-Moting (33), Leroy Sane (53), Sadio Mane (56) i Marcel Sabitzer (80).

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 79. minute.

Nova pobjeda Union Berlina

Nogometaši Union Berlina nastavljaju s odličnim rezultatima u njemačkom prvenstvu. U susretu 10. kola Union je pobijedio Borussiju Dortmund s 2-0 zadržavši vrh ljestvice.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Janik Haberer koji je se upisao među strijelce u 8. i 21. minuti.

Bila je to već četvrta velika utakmica u kojoj Union Berlin ostao neporažen premda je igrao protiv favorita. Momčad Ursa Fischera je u prvom kolu u gradskom derbiju porazila Herthu s 3-1, potom su u trećem kolu srušili RB Leipzig s 2-1, u petom kolu je uslijedio remi protiv prvaka Bayerna s 1-1, a sada i slavlje protiv doprvaka Borussije Dortmund s 2-0.

Jedini poraz Union Berlin je upisao od Eintrachta s 0-2. Dodajmo i kako je berlinski sastav osigurao i "europsko proljeće". Trenutačno je Union na trećem mjestu skupine D Europske lige i ima siguran plasman barem u play-off Konferencijske lige, a može i do drugog mjesta u skupini Europske lige koje vodi u play-off toga natjecanja.

U prvom nedjeljnom susretu Köln je pobijedio Augsburg s 3-2.

Gosti su poveli u 14. minuti golom Floriana Niederlechnera, no Köln je uspio okrenuti rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Steffen Tigges (47, 81) i Denis Huseinbašić (61). Daniel Caligiuri je u 68. smanjio na 3-2 što se pokazalo konačnim rezultatom.

Linker
23. travanj 2024 15:22