DANIEL ROLAND Afp
ZANIMLJIVA ODLUKA

Nema prodaje: ‘Pa što ako Kramarić sljedeće sezone može otići besplatno, on nam se višestruko isplatio!‘

U Hoffenheimu su uvjereni da će Andrej Kramarić i sljedeće sezone biti njihova udarna igla
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. svibanj 2021. 18:27

Iza Andreja Kramarića je rekordna sezona. Postao je najbolji hrvatski strijelac u Bundesligi ikada, na kontu sada ima 82 pogotka. S 20 zabijenih golova srušio je rekord u dvije daljnje kategorije, najbolji je hrvatski strijelac u jednoj sezoni Bundeslige i najučinkovitiji je igrač Hoffeinheima u prvenstvenoj sezoni. Ugovor s bundesligašem veže ga do ljeta sljedeće godine i pojavila su se nagađanja da bi ovog ljeta mogao otići, napraviti u 30. godini veliki transfer. On sam nije do sada potvrdio ni negirao takvu mogućnost, često je tijekom sezone na novinarska pitanja znao davati isti odgovor.


- Pričekajmo da sezona završi, sjest ćemo i razgovarati - kazao je Kramarić i uvijek u tim razgovorima posebno naglasio.
- Ovaj klub mi je prirastao srcu, dolazak ovamo je najbolja stvar koja mi se dogodila. Imam sjajan odnos sa suigračima, trenerima, sa svima u klubu, osjećam se kao doma i mogu o svemu razgovarati.


I dok je njegova sezona bila plodna, momčadski to ipak nije izgledalo bajno, očekivala se borba za Europu, ali nedostajalo je konzistentnosti. Momčad je imala potencijal, uostalom kada netko razbije Bayern 4:1, to dovoljno govori o kvaliteti, međutim, Hoffenheim je tijekom sezone znao upasti u crnu rupu i tu su izgubili priključak s gornjim domom. Događalo im se to i tijekom utakmica, odigrali bi užasno prvo poluvrijeme, pa bi u nastavku sve nadoknadili. Sljedeće sezone žele ponovo na europsku scenu, a jedan od jamaca trebao bi biti Andrej Kramarić.


- Vjerujem da ćemo ga i dalje gledati u našem dresu - kaže Alexander Rosen, sportski direktor Hoffenheima.
Rosen ne vjeruje da će na adresu kluba stići ponuda koja će ih natjerati na prodaju svog najskupljeg eksponata u svlačionici. Kramarić je s procijenjenom vrijednošću od 32 milijuna eura najvrijedniji igrač u kadru bundesligaša iz Sinsheima.
- Tržište će ovog ljeta mirovati, čak bih rekao i urušiti se do kraja. Dotok novca u klubove je uvelike reduciran, ne vjerujem stoga da će biti senzacionalnih transfera - predviđa Rosen i dodaje.


- U ovom trenutku ne vidim ponudu koja bi za nas bila atraktivna što se Kramarića tiče.


Ostane li Kramarić i sljedeće sezone, u ljeto 2022. godine mogao bi otići bez odštete.


- Ne mora se uvijek zaraditi na igraču, Kramarićev dolazak prije pet i pol godina nama se višestruko isplatio.
Rosen je naglasio da će hrvatskom reprezentativcu ponuditi novi ugovor. Od dolaska iz Leicestera u zimu 2016. godine za 11 milijuna eura, Kramarić je odigrao 160 bundesligaški utakmica i s 82 pogotka je najbolji strijelac kluba u povijesti. Sam hrvatski reprezentativac je nakon pobjede u posljednjem kolu protiv Herthe opet dao izjavu u kojoj nagovještava moguć rastanak.


- Do sada je ovo bilo nevjerojatno putovanje, zahvaljujem se svima u klubu. Ne mogu ništa konkretno govoriti o svojoj budućnosti, vidjet ćemo što se dogoditi nakon Eura - zaključio je Kramarić čije se ime u posljednje vrijeme vezalo uz Milan, a dolaskom Nagelsmanna u Bayern opet je oživjela i ta opcija..

Linker
24. travanj 2024 02:11