Leroy Sane
 SCREENSHOT
SADA JE GOTOVO

Pao je najveći transfer Bayerna u doba korone! Pogledajte kako su Bavarci predstavili novu zvijezdu

Nakon Kouassija, u Bayernu je danas finiširan transfer koji se trebao dogoditi već prošlog ljeta.
Piše: Slaven Kižlin/ Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2020. 10:28

Bayern sutra ima prigodu uzeti drugi trofej ove sezone, na rasporedu je finale Kupa u kojem će im se sučeliti Bayer. No, Bavarci već slažu i momčad za novu sezonu.


Prvo su iz PSG-a doveli Tanguy Kouassija, mladog stopera koji je stigao besplatno. Kouassi je stoper po vokaciji i spada među najveće svjetske talente, a njegovim dolaskom povećala se francuska kolonija u Münchenu. Trenutačno su pod ugovorom s Bayernom Kingsley Coman, Benjamin Pavard, Lucas Hernandez, Corentin Tolisso i Michaël Cuisance.


Nakon Kouassija, u Bayernu je danas finiširan transfer koji se trebao dogoditi već prošlog ljeta. Naime, nakon što je jučer prošao liječnički pregled, Leroy Sane danas je i službeno postao igrač Bayerna. Njemački reprezentativac tako je napokon potpisao za Bavarce, koji su ga htjeli dovesti još 2016. godine, međutim, tada ga je njihov bivši trener Josep Guardiola odveo iz Schalkea u Manchester City za 52 milijuna eura. Proteklog ljeta Bayern je bio spreman platiti rekordan iznos za krilnog napadača, spominjalo se čak 120 milijuna eura. Međutim, ozljeda koljena zaustavila je posao.


Bayern ipak nije odustajao, a i Sane je sam forsirao odlazak. Manchester City na koncu je morao popustiti, jer njemačkom reprezentativcu ugovorna obveza s Građanima istječe sljedećeg ljeta. Ta činjenica, kao i nove prilike nastale zbog korona krize, uvjetovale su i cijenu, Bayern će za Sanea izdvojiti inicijalnih 50 milijuna eura, s raznim bonusima odšteta može narasti na 60 milijuna. Sane je čak pristao na manju plaću nego što ju je imao do sada u engleskom premierligašu, zarađivat će oko 10 milijuna eura, a nosit će broj 10 kojeg je donedavno nosio Arjen Robben.

Sane se putem Twittera zahvalio bivšem klubu na lijepe četiri godine, a posebno treneru Pepu Guardioli.

"Prije svega, hvala Građani! Hvala puno na prekrasnom razdoblju i velikoj podršci u zadnje četiri godine. Bilo je to intenzivno i uspješno vrijeme koje sigurno neću zaboraviti. Pobijedili smo u puno utakmica, postigli 'tonu' golova, postavili nekoliko rekorda i osvojili ukupno sedam trofeja zajedno. Hvala navijačima, stručnom stožeru i mojim suigračima. Uvijek ću svoje vrijeme u Cityju pamtiti s velikom srećom i ponosom. Također, hvala mom treneru koji me napravio boljim igračem i ima veliku zaslugu što sam proglašen najboljim mladim igračem u 2018. godini. Naučio sam puno i vrlo sam ponosan što sam bio dio ovog putovanja", poručio je Sane.

Hakimi u Interu


Milanski Inter je, pak, jučer objavio kako je za sljedeću sezonu angažirao Achrafa Hakimija iz madridskog Reala u transferu koji bi mogao dosegnuti 45 milijuna eura. Ovaj marokanski defenzivac prošle dvije godine proveo je na posudbi u Borussiji iz Dortmunda.

Linker
18. travanj 2024 02:18