CHRISTOF STACHE Afp
LOVA DO KROVA

Sad je jasnije zašto je otišao iz Liverpoola: Pogledajte koliko će svaki mjesec dobivati Mane u Bayernu!

Kaže da je došao jer mu je potreban novi izazov u karijeri. Valjda je mislio i na financijski izazov
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. lipanj 2022. 16:18

Sadio Mane još uvijek je jedna od glavnih tema nogometnih razgovora u Njemačkoj. Sjajni Senegalac potpisao je trogodošnji ugovor s Bayernom, u koji je stigao iz Liverpoola nakon šest provedenih sezona.

Mane je odlučio prihvatiti ponudu Bayerna jer smatra da mu je potreban novi izazov u karijeri, ali jasno da ni financijski dio kolača nije zanemariv. Kako je Bild objavio, Mane će inkasirati čak 60 milijuna eura za trogodišnji ugovor u Bayernu što je impresivna cifra, te je to mnogo više novca nego što je imao igrajući za Liverpool.

Senegalac će u Bayernu godišnje zarađivati skoro 20 milijuna eura, odnosno mjesečno će njegova plaća biti 1.650.000 eura. To je velika razlika jer je u Liverpoolu zarađivao nešto više od 12 milijuna eura godišnje.

Poznat je i broj koji će nositi u bavarskom divu. Kako desetka, koju je u posljednjih sezona nosio u Liverpoolu, pripada Leroyu Saneu, 30-godišnjak će u Bayernu nositi broj 17 na leđima. Taj broj je prošle sezone nosio Michael Cuisance, koji je još zimus proslijeđen u Veneziju. Mark van Bommel i Jerome Boateng dva su igrača koji su s velikim uspjehom nosili ovaj broj u Bayernu.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Linker
25. travanj 2024 14:30