SVJEDOKINJA NESREĆE

‘Stajala sam točno na tim vratima i vidjela što je vozač učinio. Na okretištu se na mene izderao‘

Jedna putnica iz tramvaja javila se redakciji Jutarnjeg lista pritom opisavši potez vozača tramvaja
 Neja Markicevic/Cropix

Još će se dugo prepričavati jeziv trenutak s Britanskog trga u Zagrebu od utorka prijepodne kada je tramvaj "zakačio" 29-godišnjeg putnika vratima i tako ga vukao dalje nekoliko metara sve dok nije pao. Prizor unesrećenog muškarca kako leži na hladnom betonu i oko njega stoje građani koji su ga prethodno utoplili te pružili riječi utjehe uz napomenu da je Hitna pomoć na putu, snimila je Neja Markičević, fotoreporterka naše fotoagencije Cropix koja se tamo našla. Djelatnici Hitne su ozlijeđenog građanina koji je bio pri svijesti prevezli u KB Sveti Duh gdje su mu utvrđene, srećom, lakše ozljede. Tijekom dana će i policajci s njime obaviti razgovor kako bi se kompletirala slika i utvrdile činjenice koje su prethodile nesreći.

image
Neja Markicevic/Cropix

Ono što je dosad policija utvrdila je da je 46-godišnji vozač ZET-a dovezao stariji model tramvaja linije 11 do stanice na Britancu te je otvorio vrata radi ulaska i izlaska putnika. Dok je zatvarao vrata oko 10.40 sati, nije se uvjerio da to može učiniti sigurno kako bi krenuo nego je vratima prikliještio putnika koji je toga trenutka u tramvaj ulazio. Vozač je nastavio dalje vožnju, a rezime svega je da je protiv njega policija podnijela obavezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće kojom prilikom se ogriješio o čl. 43 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Međutim, daljnje istraživanje bi moglo baciti sasvim drugo svjetlo na vozačevu tvrdnju da putnika kojeg je prikliještio vratima naprosto nije vidio.

image
Neja Markicevic/Cropix

Naime, jedna putnica iz tramvaja javila se redakciji Jutarnjeg lista pritom opisavši potez vozača tramvaja koji je uslijedio nakon što su vrata čovjeka prikliještila.

- Stajala sam točno na tim vratima, a vozač kad je shvatio da je čovjek na pola u tramvaju, usred vožnje bez da je stao, otvorio je naglo vrata pa je mladić ispao iz tramvaja i glavom ravno udario u beton. Čak ni tada se vozač nije udostojio stati, izaći iz tramvaja i vidjeti je li dečko u redu već je nastavio voziti kao da ništa nije bilo. Na okretištu na Črnomercu sam vozača tražila ime i prezime kako bih ga mogla prijaviti, no on se na mene samo derao. Kontaktirala sam policiju koja mi je rekla da rade očevid i sve što je potrebno po tom pitanju - ispričala nam je čitateljica.

image
Neja Markicevic/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:48