HASAN BRATIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
PRIMAMLJIVA PONUDA

Španjolci otkrivaju: Olmu ponuđen atraktivan ugovor, procurilo koliko bi bivši dinamovac mogao zarađivati

U RB Leipzigu je dosad odigrao 99 utakmica u kojima je postigao 18 pogodaka te upisao 21 asistenciju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. rujan 2022. 09:50

Španjolski reprezentativac Dani Olmo afirmirao se u Dinamu, koji ga je u siječnju 2020. prodao u RB Leipzig za 29 milijuna eura. Bundesligaš je s mladim Kataloncem potpisao ugovor do 2024. godine, a sad ga nastoji produljiti.

Španjolski AS prenio je informaciju koju je objavio novinar Nicolò Schira, prema kojoj je RB Leipzig Olmu ponudio ugovor do 2027. godine. Naravno, uz to ide i poboljšanje plaće, koja bi iznosila između pet i pet i pol milijuna eura po sezoni.

U ugovoru ne bi bilo otkupne klauzule, te bi klub iz Leipziga na taj način dugoročno vezao još jednu veliku zvijezdu nakon što je Christopher Nkunku produljio ugovor do 2026. godine.

Trenutačno se Olmo oporavlja od ozljede ligamenta koljena, trebao bi se vratiti na teren početkom listopada, španjolski izbornik Luis Enrique s njim vjerojatno računa za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a dobro bi došao i Leipzigu koji je tek 12. na ljestvici Bundeslige, dok u Ligi prvaka ima dva poraza bez postignutog pogotka.

Za dovođenje Danija Olma bila je zainteresirana i Barcelona, gdje je trenirao u mlađim kategorijama prije nego što je 2014. stigao u zagrebački Dinamo. Isto tako, Olma se povezivalo s madridskim klubovima Realom i Atleticom, no sve je ostalo samo na razini priča, ništa konkretnijeg nije se dogodilo.

S obzirom na to da je Barcelona žestoko investirala u ljetnom prijelaznom roku, zbog čega se i prilično zadužila, teško je očekivati da će u skoro vrijeme realizirati Olmov povratak ako polivalentni ofenzivac iz Terrasse prihvati ponudu svog aktualnog kluba.

U RB Leipzigu je dosad odigrao 99 utakmica u kojima je postigao 18 pogodaka te upisao 21 asistenciju. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.

Linker
24. travanj 2024 08:26