UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
PROPUŠTA I BAYERN?

Stanje Andreja Kramarića se zakompliciralo, trener prelomio: ‘Odlučili da tako više neće ići...‘

Ozljeda se dogodila u nezgodan čas, svi se nadaju se da će odigrati barem nekoliko susreta prije SP-a
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2022. 12:33

Nakon što nije igrao protiv Schalkea u prvenstvu, Andrej Kramarić prisiljen je preskočiti i ogled s istim klubom u DFB kupu u utorak navečer. Umjesto na terenu njegovo je mjesto na terapijama. Optimisti će kazati da bi možda mogao biti u konkurenciji za subotnji domaći dvoboj njegova Hoffenheima s prvakom Bayernom, međutim veliko je to pitanje.

Kramarića muči gležanj, ali ne radi se o puknuću niti istegnuću ligamenta, što je dobro. Dobio je udarac i nije previše mario za to, iako je osjećao određene poteškoće i dalje je igrao, sve dok ga nije počelo boljeti tako jako da nije mogao normalno stati na nogu. Tada je bio primoran uzeti stanku i posvetiti se oporavku. Gležanj mu je blokiran i ne funkcionira normalno jer bol se proširila, nakon što je počela od stopala... Po zadnjim informacijama koje smo dobili još ne radi trkačke treninge i zato je teško precizno odrediti kad će biti spreman za igru. Iz dana u dan prati stanje...

Momčad je bez njega svladala Schalke 3:0 u prvenstvu, a trener Andre Breitenreiter je rekao:

- Andrej je dobio udarac po stopalu prije nekoliko tjedana. Na ranijim je utakmicama "stisnuo zube" ali ga je boljelo sve jače početkom prošlog tjedna pa smo zajedno odlučili da tako više neće ići. Da se mora oporaviti.

Nakon ovog dvoboja u Kupu, Hoffenheim do Svjetskog prvenstva ima još pet utakmica. Ozljeda se dogodila u nezgodan čas, i Kramarić, a dakako i ljudi u klubu jer im treba, nadaju se da će odigrati barem nekoliko susreta za klub prije okupljanja reprezentacije. Što se njega tiče to bi mu pomoglo da ponovno uhvati natjecateljski ritam.

U tekućoj sezoni Bundeslige Kramarić je igrao devet utakmica i dao je tri gola. U planovima izbornika Zlatka Dalića ima značajno mjesto, dakako za to mora biti zdrav i spreman. U Ligi nacija u rujnu bio je starter s Danskom u Zagrebu dok je u Beču s Austrijom ušao s klupe u završnici susreta. U Dohi je na turhiru u ožujku zabio i Slovencima i Bugarima. (da)

Linker
25. travanj 2024 08:37