Thomas Meunier
 GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP
U jakoj konkurenciji

Stižu pojačanja za Borussiju Dortmund: Dogovoren dolazak dokazane zvijezde i mladog talenta

Čini se da je Borussia Dortmund pobijedila Tottenham, Napoli, Arsenal i Valenciju u borbi za Meuniera
Piše: HinaObjavljeno: 23. lipanj 2020. 12:06

Belgijski nogometni reprezentativac Thomas Meunier (28) karijeru će nastaviti u Borussiji Dortmund, objavili su njemački mediji. Meunieru, koji je jedan od najboljih ofenzivnih desnih braniča na svijetu, krajem lipnja ističe ugovor s Paris St-Germainom i u Borussiju će doći kao slobodan igrač, odnosno bez odštete.

U Borussiji već igraju dvojica njegovih sunarodnjaka, Axel Witsel i Thorgan Hazard. Njemački mediji navode da je Meunier u petak bio u Dortmundu, te da je već potpisao ugovor na četiri godine, a službena objava i konferencija za medije očekuje se narednih dana.

Za njega su bili zaintersirani i Tottenham, Arsenal, Napoli te Valencia.

Nakon uspješnog regrutiranja Jadona Sancha, njemački prvoligaš Borussia Dortmund na pragu je realizacije još jednog transfera mladog engleskog nogometaša, a riječ je o veznjaku Judeu Bellinghamu, koji će 29. lipnja proslaviti 17. rođendan, objavili su u utorak britanski mediji.

Bellingham je ove sezone u dobi od 16 godina postao standardni prvotimac drugoligaša Birmingham Cityja, za kojeg igra i bivši Dinamovac Ivan Šunjić.

U svojoj prvoj seniorskoj sezoni Bellingham je odigrao 36 utakmica te je zabio četiri gola, a na njega je "oko bacio" i Manchester United. No, očito je Borussia Dortmund privlačnija mladim igračima, a to najbolje dokazuje primjer Jadona Sancha, koji je sa 17 godina stigao u Borussiju, a u posljednje dvije sezone postao je jedan od najboljih krilnih napadača u Europi.

Linker
20. travanj 2024 05:22