Borna Sosa

 MATTHEW MIRABELLI Afp
PIŠE UGLEDNI BILD

Vatreni na meti Pepa Guardiole, nije ni otišao na pripreme sa svojim klubom, a zna se i cijena!?

Da se nešto zaista događa svjedoči i činjenica da Zagrepčanin nije s momčadi, već trenira individualno
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. srpanj 2022. 13:56

Ako Manchester City ne uspije dovesti Brightonovog Marca Cucurellu, prvi sljedeći odabir Pepa Guardiole na poziciji lijevog beka bit će – Borna Sosa. Tako tvrdi njemački Bild.

City je Brightonu ponudio 35 milijuna eura za 24-godišnjeg Španjolca, a engleski mediji pišu da je ta ponuda dočekana s podsmijehom. Klub koji je prošlu sezonu Premier lige završio na devetoj poziciji, za Cucurellu navodno traži 55 milijuna eura (uz bonuse), dok „građani“ ni ne pomišljaju o plaćanju tolike odštete.

Urednik sportske rubrike Bilda, Christian Falk, u nedjelju je na Twitteru objavio da će aktualni engleski prvak alternativu potražiti u hrvatskom reprezentativcu kojeg mogu dovesti za prihvatljiviji iznos. Ranije je Bild tu informaciju objavio u obliku glasine, a kao izvor se navodio novinar Tobi Altschaffl koji je specijaliziran za praćenje Stuttgarta.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

Da se nešto zaista događa svjedoči i činjenica da 24-godišnji Zagrepčanin nije otputovao na pripreme sa Stuttgartom nego, prema pisanju Kickera, trenira individualno.

Podsjetimo, Sosa je u njemački klub stigao 2018. godine iz Dinama u transferu vrijednom šest milijuna eura. Za momčad iz Baden Württemberga nastupio je 83 puta i pri tome postigao tri pogotka te upisao 23 asistencije. U svibnju je uvršten u idealnu jedanaestorku Bundeslige. Za Vatrene je debitirao u rujnu prošle godine i od tada ukupno šest puta nosio dres hrvatske seniorske reprezentacije.

Linker
18. travanj 2024 16:31