Slavlje Kevina Behrensa

 RONNY HARTMANN Afp
BUNDESLIGA

Veliki preokret i ‘osveta‘ Uniona: Leipzig srušen bez Gvardiola, tri gola u okršaju Vatrenih skrivio isti igrač

U Frankfurtu su se sudarili hrvatski reprezentativci Kristijan Jakić i Andrej Kramarić
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2022. 18:10

Nogometaši berlinskog Uniona uzvratili su RB Leipzigu za nedavni poraz u polufinalu njemačkog Kupa i kao gosti preokretom došli do pobjede od 2:1 u utakmici 31. kola Bundeslige, čime su se uključili u borbu za plasman u Ligu prvaka.

Sve do 86. minute RB Leipzig je vodio sa 1-0 pogotkom Poulsena iz 46. minute. No, tada je gostujući trener Urs Ficsher u igru ubacio Svena Michela koji će se pokazati ključnim igračem u preokretu berlinske momčadi. U prvom kontaktu s loptom Michel je postigao izjednačujući pogodak, a tri minute poslije je asistirao Kevinu Behrensu koji je postigao pogodak za konačnih 2-1. I Behrens je u igru ušao kao zamjena u istoj minuti kad i Michel.

Joško Gvardiol ostao je na klupi za pričuve domaće momčadi.

Union Berlin je pobjedom došao na 50 bodova i do šestog mjesta. Za sada četvrtoplasiranim RB Leipzigom zaostaje četiri boda. Između se smjestio Freiburg sa 52 boda, koji je odigrao 3-3 pred svojim navijačima protiv Borussije Moenchengladbach, primivši pogodak u trećoj minuti sučevog dodatka.

Borussia je na poluvremenu vodila sa 2-0 golovima Bensebainija (3) i Embola (13). Uslijedio je povratak Freiburga s tri uzastopna pogotka, a strijelci su bili Grifo (49-11m), Gunter (61) i Lienhart (80). Dva važna boda domaćoj momčadi otrgnuo je Stindl (90+3).

Kiks RB Leipziga iskoristio je Bayer koji je slavio kod već otpisanog Greuther Fuertha sa 4-1 i sa 55 bodova došao na treće mjesto. Greuther je poveo u 5. minuti pogotkom Willemsa, ali već 13 minuta poslije momčad iz Leverkusena je povela. Schick (8) i Azmoun (18) bili su strijelci za "apotekare" u prvom, a Paulinho (58) i Palacios (85) u drugom poluvremenu.

Ni Koeln se još nije odrekao europskih ambicija, a zahvaljujući pobjedi od 3-1 protiv Arminije došao je do 49 bodova i sedme pozicije. Sva četiri pogotka postigli su Koelnovi igrači: Uth (3), Modeste (43) i Thielmann (86) pogodili su suparničku mrežu, a Hubers (33-ag) svoju.

image
ARNE DEDERT Dpa Picture-alliance Via Afp

U Frankfurtu su se "sudarili" hrvatski reprezentativci Kristijan Jakić i Andrej Kramarić, a dvoboj njihovih momčadi Eintrachta i Hoffenheima završio je podjelom bodova 2-2. Domaći branič N'Dicka imao je svoje prste u prva tri pogotka na utakmici. Prvo je u 12. minuti pogodio svoju mrežu, onda je 20 minuta poslije svladao gostujućeg vratara, da bi u u 66. minuti asistirao Kamadi koji je pogodio za vodstvo Eintrachta 2-1. U 78. minuti je Rutter postavio konačnih 2-2.

Jakić i Kramarić su odigrali cijelu utakmicu, a napadač Hoffenheima je u 90. minuti sjajno pucao s ruba kaznenog prostora, ali je domaći vratar Trapp izvadio loptu ispod grede i spriječio potpuni preokret.

Linker
20. travanj 2024 13:59