AFP
 SVEN HOPPE
TKO ĆE U DRUGU LIGU?

Video: Bayern bez Ivana Perišića nadigrao Freiburg, Dortmund u gostima sredio Olmov RB Leipzig

Nakon ovog kola ostale su još samo dvije nepoznanice, tko će uz Paderborn u drugu Bundesligu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. lipanj 2020. 17:37

Andrej Kramarić povratak u početnu postavu Hoffenheima proslavio je pogotkom, prvim od 15. veljače kada je bio strijelac u porazu od Wolfsburga.

Upravo Hoffenheim i Wolfsburg imaju puno razloga za zadovoljstvo nakon jučerašnjeg pretposljednjeg kola Bundeslige. Naime, obje momčadi uvjerljivim pobjedama osigurale su plasman u Europsku ligu. Hoffenheim je doma razbio Union Berlin, a Wolfsburg je bio efikasan kod Schalkea, produbivši krizu kluba iz Gelsenkirchena.


Nakon ovog kola ostale su još samo dvije nepoznanice, tko će uz Paderborn u drugu Bundesligu, Fortuna ili Werder, odnosno tko će uz Bayern, Borussiju D. i RB Leipzig u Ligu prvaka - Borussia M. ili Bayer.


Bayern je bez Perišića u zapisniku dobio Freiburg, hrvatski reprezentativac ima lakih problema s fizičkom spremom i trener Flick nije ga htio forsirati jer su pred Bayernom izazovi u Kupu, a kasnije i Ligi prvaka. Centralna figura dvoboja na Allianz Areni bio je opet Robert Lewandowski, sjajni Poljak zabio je dva pogotka, jedan je namijestio, ukupno je ove sezone postigao 47 golova u svim natjecanjima, 33 u Bundesligi.


Andrej Kramarić zabio je svoj osmi gol ove sezone u Bundeligi, zakucao je loptu sa nekoliko metara nakon što obrana Uniona nije dobro reagirala nakon slobodnog udarca domaćina. Igrao je hrvatski reprezentativac do 74. minute, a ovo mu je bio ukupno tek 18. nastup ove sezone u prvenstvu.


Schalke trese kriza neviđenih razmjera, jedina je sreća da su odigrali solidni prvi dio sezone jer bi u suprotnom ispali iz lige. Rudari su zadnji puta slavili 17. siječnja kada su bili bolji od Borussije M. Nakon toga je uslijedio nevjerojatan niz od 15 utakmica bez pobjeda u prvenstvu, šest remija, a jučerašnji poraz od Wolfsburga bio im je deveti u toj seriji. Vukovi su došli po bodove koje Europu znače, iskoristili su sve slabosti domaće momčadi i utrpali im četiri gola za uvjerljiv trijumf u kojem su Josip Brekalo i Marin Pongračić odigrali svih 90 minuta.


Borussia M. iskoristila je gostovanje kod već otpisanog paderborna i uzela je tri boda s kojima je preskočila Bayer na četvrtom mjestu i u posljednje kolo ulazi s dva boda prednosti pred Apotekarima. U dvoboju s Herthom, koja stiže u Mönchengladbach i bod će im vjerojatno jamčiti Ligu prvaka jer imaju bolju gol-razliku od Bayera koji doma dočekuje rasterećeni Mainz. Apotekari su jučer izgubili upravo kod Herthe.


Tin Jedvaj zbog pet žutih kartona jučer nije igrao za Augsburg na gostovanju kod Fortune. Njegova momčad uzela je bod ostavivši nadu Werderu da ipak u posljednjem kolu može izbjeći drugo ispadanje iz Bundelige u povijesti. Fortuna u zadnjem kolu gostuje kod Uniona, a Werder dočekuje Köln, s obzirom da su od 16 domaćih utakmica ove sezone dobili tek jednu, situacija za prvake iz 2005. godine je gotovo bezizgledna.

Linker
24. travanj 2024 22:09