Kristijan Jakić

 DANIEL ROLAND Afp
BUNDESLIGA

VIDEO: Gvardiol slavio protiv Kramarića, novi poraz Jakića, pogledajte i jedan od najčudnijih penala godine

Diaby je pogodio, ali se prije udarca poskliznuo te je istovremeno udario loptu s obje noge...
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2022. 19:54

Nogometaši Freiburga pobijedili su u Frankfurtu Eintracht s 2:1 u ogledu 29. kola Bundeslige čime su prekinuli mini niz od dvije utakmice bez ligaške pobjede.

Iza Freiburga su bili neočekivani remi protiv Greuther Fuertha (0:0) i poraz 1:4 od Bayerna, no kod Eintrachta, koji je identičnim rezultatom izgubio od Barcelone u Europskoj ligi prije četiri dana, osvojili su sva tri boda zahvaljujući golovima Grifa u 27. i Petersena u 69. minuti. Time se Freiburg bodovno izjednačio s Leipzigom koji je četvrti na ljestvici, s tim da Freiburg ima utakmicu više.

Jedini je pogodak za Eintracht dao Kostić, a hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić u igru je ušao u 31. minuti kada je zamijenio Sowa.

Podsjetimo kako je ranije u nedjelju Bayer iz Leverkusena propustio pobijediti Bochum. Utakmica je završila bez pogodaka. Meč loptu za tri boda propustio je gostujući igrač Moussa Diaby u 65. minuti pri izvođenju jedanaesterca.

BIZARNI PENAL MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Francuz Diaby je pogodio s bijele točke, ali se neposredno prije udarca poskliznuo te je istovremeno udario loptu s obje noge. Zbog dvostrukog diranja lopte sudac je poništio pogodak te je dosudio indirektni udarac za domaćeg vratara. Do kraja se mreže nisu tresle čime je stao mini niz Bayera od dvije ligaške pobjede.

Oba su sastava s ovim osvojenim bodom ostala na dosadašnjim pozicijama. Bayer je treći, dok je Bochum na 12. mjestu.


Leipzig i Gvardiol uvjerljivi protiv Kramarićevog Hoffenheima

U posljednjem susretu 29. kola Bundeslige nogometaši Leipziga su bili uvjerljivi na domaćem travnjaku te su s 3:0 nadjačali Hoffenheim.

Ono najuzbudljivije dogodilo se u prvih 45 minuta kada je Leipzig postigao sva tri pogotka. Prvi klupski strijelac Nkunku je zabio već u petoj minuti za 1-0, a potom su gostujuću mrežu pogađali Halstenberg u 20. i Szoboszlai u 44. minuti.

Leipzig je i dalje četvrti na ljestvici, ali je došao samo na bod zaostatka od trećeg Bayera, dok je Hoffenheim na šestom mjestu. Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za Leipzig, kao i Andrej Kramarić za goste

Linker
19. travanj 2024 20:29