Potez Krame kod zadnjeg gola

 Screenshot
OPET SJAJNO DODAVANJE

VIDEO: Kramarić asistent u ludoj utakmici, Haaland se vratio golom, Sosa briljira: ‘Sad moram i zabijati‘

Utakmicu sa čak 9 pogodaka odigrali su Greuther Fürth i Hoffenheim, a Vatreni je opet - asistirao
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. studeni 2021. 17:56

Borna Sosa cijeli ovaj tjedan je u centru pozornosti. Naime, iz Engleske je krenula priča kako je Steven Gerrard, odnedavno prvi čovjek struke Aston Ville, spreman izdvojiti čak 30 milijuna eura za lijevog braniča Stuttgarta, skoro dvostruko više nego što je Sosina nominalna vrijednost na poznatoj internet stranici transfermarktu (16 milijuna €). Uoči dvoboja 13. kola s Mainzom hrvatski reprezentativac dao je veliki intervju za klupsku stranicu, a posebno je bio ponosan na plasman Vatrenih u Katar.

- Bilo je kao u nekom filmu, igrali smo odlučujući dvoboj protiv Rusije u Split. Grad je bio prepun navijača, stadion također, prvi puta nakon dugo vremena. Otac mi je nakon utakmice rekao da je to bila najbolja atmosfera na stadionu koju je doživio u Hrvatskoj - objasnio je Sosa i nastavio.

- U Splitu ne kiši kao u drugim krajevima, no taj dan je bilo drugačije, već u prvom dijelu imali smo puno problema s kontrolom lopte na teškom terenu, a onda se otvorilo nebo i teren je bio sve teži, napose za našu momčad koja njeguje tehnički nogomet. Prilagodili smo se i velikom borbenošću stigli do pobjede - nastavio 23-godišnjak koji se na kraju prometnuo u jednog od glavnih glumaca.

Naime, nakon njegova ubačaja s lijeve strane nesretni Kudrašjov postigao je autogol.

- Jedina misao bila je kako ubaciti loptu u šesnaesterac po tako teškom terenu, ja sam to uspio, na kraju je pao autogol za naše veliko slavlje - završio je Sosa, a u petak se prometnuo u junaka Stuttgarta.

U jučerašnjem dvoboju s Mainzom postigao je bundesligaški prvijenac, u 51. nastupu u elitnom njemačkom rangu, zakucao je loptu pod gredu u kontri i osigurao malo mira nakon niza lošijih rezultata.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

- Nimalo nisam iznenađen njegovim pogotkom, svi znamo kakvu lijevu nogu ima Sosa - rekao je trener Švaba Pellegrino Matarazzo nakon prvijenca hrvatskog reprezentativca.

- Znam da su svi očekivali moj centaršut, jer su navikli da tako igram, no u tom sam se trenutku odlučio na udarac. Istina, za mene je važno napraviti što više centaršuta tijekom utakmice, to je moja najbolja karakteristika - objasnio je hrvatski reprezentativac, koji je prošle sezone upisao 10 asistencija, ove ima tri i to sve iz prvog kola protiv Fürtha.

- Na žalost zbog ozljede nemam svoju stalnu metu Sašu Kalajdžića, pa sada moram i zabijati - našalio se Sosa.

Statistika pokazuje kako je Sosa jedan od najopasnijih bočnih braniča u Ligama petice, naime, prosječno imao 7,6 opasnih ubacivanja s boka, praktički je na razini Liverpoolovg dvojca Alexander-Arnold i Robertson, jedino što nema tako kvalitetne egzekture kao Kloppove uzdanice.

image

Erling Braut Haaland se vratio nalon 40 dana pauze

ODD ANDERSEN Afp

U subotu se pak Borussia Dortmund nakon ispadanja iz Lige prvaka vratila na stazu uspjeha i 3:1 pobjedom u Wolfsburgu najavila veliki derbi sljedećeg vikenda protiv Bayerna. Bila je ovo 10. utakmica u nizu u kojoj su Vukovi ostali bez trijumfa protiv crno-žutih, premda su preko Weghorsta poveli. Ipak, Roseova momčad odigrala je vrlo dobro, bili su bolji, prvo je Can s bijele točke točke izjednačio, potom je Malen zabio za vodstvo. A onda je u 70. minuti trener gostiju dao prigodu Erlingu Haalandu, norveški napadač vratio se nakon 40 dana stanke zbog ozljede, a povratak je obilježio pogotkom osam i pol minuta nakon ulaska. Marin Pongračić ovaj je dvoboj dvaju svojih kluba odgledao s klupe.

ASISTENCIJU ANDREJA KRAMARIĆA ZA ŠESTI GOL GOSTIJU POGLEDAJTE OVDJE

Andrej Kramarić vratio se u kadar nakon potresa mozga, ali je dvoboj u Fürthu počeo s klupe i na kraju bio asistent za posljednji pogodak Hoffenheima u 6:3 gostujućoj pobjedi kod posljednjeg Greuther Fuertha u susretu 13. kola.

Kramarić je u igru ušao u 57. minuti kod rezultata 2:2, a niti 10 minuta potom rezultat je već bio 5:2 u korist njegova sastava. Ipak, naš reprezentativac je asistenciju upisao u 80. minuti kada je proigrao junaka utakmice Beboua koji je lobao domaćeg vratara za svoj treći pogodak na utakmici i konačnih 6:3.

Bebou je prethodno zabijao u 32. i 62. minuti, a golove za Hoffenheim još su postizali Rutter u 40. i 58. minuti te Mayerhoefer koji je postigao autogol u 66. Za domaće su strijelci bili Leweling u 22., Tillman u 46. i Hrgota u 68. minuti.

Hoffenheim je ovom pobjedom stigao na peto mjesto sa 20 bodova, dok je Fuerth uvjerljivo zadnji sa samo jednim bodom.

Linker
20. travanj 2024 18:46